Információ

Budai Gombolyda üzletünk áprilisi programja

Budai Gombolyda üzletünk áprilisi programja

Üzletünkben márciusban is sok-sok szép darab készült, illetve indult útjára. Hamarosan készítek egy bejegyzést, amelyben bemutatom szorgos kezű kötős-horgolós "kollégáim" gyönyörű munkáit.

Az áprilisi programot is - tudom - már sokan várjátok, nem is halogatom tovább, hisz nyakunkon a Húsvét és ahogy az idő alakul, a nyár is!

5-én szerdán kötve és horgolva készülhettek velem a Húsvétra. Nagyon szeretem feldíszíteni a lakást, de ennél is jobban szeretem, ha saját magam alkotta díszekkel tehetem szebbé az otthon/családdal töltött napokat. És hát, igen - készülődni is sokkal jobb úgy, hogy kiválasztom, mit készítek, választok hozzá fonalat, majd leülök az asztalhoz és megcsinálom. Sokkal jobb, mint mondjuk utolsó pillanatban berohanni és gyorsan venni valamit... (Bár ilyen is előfordult már.. velem is:)

    

                                                            

A kötött "tojássapkák" az apró horgolt virágokkal ellenállhatatlanná tesznek például egy finom, napsütéses reggelit (minta: itt). Ha inkább horgolnál, akkor "tojásállatkák" seregét készítheted el egy egyszerű horgolt alapot használva. Nyulak, csibe, kacsa, bárány - ahogy gondolod (minta: hamarosan elérhető lesz itt és üzletünk FB oldalán, csoportjában). És akik szeretik a kihívásokat, azok rövid soros technikával készíthetnek nyuszis tojásmelegítőt (minta: itt).

12-én szerdán egy újabb Drops Design kötött női felsőt készíthettek el velünk. A modell Crashing Waves néven - magyar nyelven is elérhető a garnstudio.com oldalán. Még gondolkodom a javasolt fonalakon, de valahogy egyfolytában (tudjátok, bekattan valami, aztán csak ding.. ding.. na, úgy) a LanaGatto egyik új trend fonala a Flamingó jár a fejemben. Pamut-kasmír keverék.. hmmm... Részletek a program előtti napokban!

                                                           

19-én szerdán az Ulrike Beringer által tervezett Wasser breitet sich aus/Water spreads out csipkemintás kendőjét kezdhetitek el velünk kötni. Ahogy azt már korábban is jeleztem, ehhez a darabhoz a Malabrigo Lace fonal gyönyörű motringjaiból választunk majd alapanyagot. A minta eredeti leírását itt találjátok.

              

26-án szerdán egy gyönyörű horgolt kendőt készíthettek velünk. A minta neve "Spring Rainbow" (amit a katia.com oldalán vagy a Ravelry-n is megtalálhattok). A név kötelez alapon színátmenetes fonalakból fogunk válogatni - Plassard Ravinala, Alize Bamboo Fine, Alize BellaBatik, AlizeDívaBatik, LanaGatto Baby Cotton, LanaGatto Martinica. Csak győzzünk választani.

                                                             

Május elejére (3. szerda) pedig egy igazi "furmányos" darabot tartogatok az érdeklődőknek - ezt a kötött felsőt viselve mindenki büszke lehet a keze munkájára. Fonalajánlattal a program előtti napokban jelentkezem majd, addig is a mintát megtaláljátok a CascadeYarns oldalán. 

                                                                                

Remélem, áprilisi programunkban is mindenki talál kedvére való projektet - várok mindenkit szeretettel a témanapokon. Ne feledjétek: a részvétel (amihez magyar nyelvű mintaleírás és részletes útmutatás tartozik) ingyenes, ha a darabokhoz javasolt fonalakból az üzletben vásárolsz. Ha már meglévő fonaladból dolgoznál, akkor az alkalmakért 1200 Ft-ot kell (alkalmanként) fizetned.

Kezdd el velünk - velünk be is fejezed:)

Fruzsina

Hozzászólás írása

* Név:
* E-mail: (Nem jelenik meg)
   Weboldal: (Az oldal címe http://)
* Hozzászólás:
Írd be a kódot