Információ

Lacy oversized horgolt női felső

Lacy oversized horgolt női felső

MÁjus 17-én szerdán egy horgolt női topot kezdhettek el velünk. Az M méret mintaleírása ingyenesen érhető el itt. (További méretekben is elkészítette a leírást a tervező - Maz Kwok -, azokat meg lehet vásárolni:).

Az eredeti leírás 5mm-es tűt ajánl a darab elkészítéséhez. Ennek megfelelően igyekeztem fonalat választani, ajánlani hozzá. Bár eredetileg szívesen dolgoztam volna a LanaGatto fonalcsalád Baby Cotton fonalából (a remek színei miatt), vagy a Fibra Natura fonalcsalád CottonTrueSport fonalából (szintén a festését szeretem), vagy akár az Alize fonalcsalád Bella fonalával (nagyon nagy a színkínlata és - ahogy a felsorolt többi fonal is - nagyon puha). Azonban ezekhez a fonalakhoz nem felel meg ez e a tűméret, tehát "újraterveztem".

Az Alize Díva fonalát lehet 4,5-5mm-es tűvel horgolni, egyébként is "laza", csipkés a minta. Mondjuk, legyen ez az egyik választható fonal: lágy esése és gyönyörű színei vannak, viselni is kellemes.

                                                  

A másik ajánlott fonal pedig a HImalaya fonalcsalád MercanSport fonala, amihez megfelel az 5 mm-es tű, és ami szintén kellemesen lágy, szép fényű fonal.

                                               

Ha egy kicsit vastagabb fonalból dolgoznál szívesen, akkor a LanaGatto Sugar fonala remek választás lehet. (Mert bár a Díva és a Mercan Sport alig vastagabb, mint a fent felsorolt pamutfonalak, ezeknek - az alapanyag miatt - egészen más a struktúrája és a horgolás képe is mást mutat.) Ha mégis valaki egy kicsit vastagabb fonallal dolgozna szívesen, azoknak a LanaGatto Sugar fonalát ajánlom.

Ezekkel várok tehát holnap mindenkit (s remélem, lesz időm lefordítani a mintát:).

Fruzsina

Hozzászólás írása

* Név:
* E-mail: (Nem jelenik meg)
   Weboldal: (Az oldal címe http://)
* Hozzászólás:
Írd be a kódot