Információ

Július 12-én Maluka kendő kötés

Július 12-én Maluka kendő kötés

Ez a kendő több szempontból is "kötelező" darab. Egyrészt jó a formája és a mérete - nagyon jól kihasználható. A fonalválasztástól függően ez a kendő lehet a hétköznapok kényelmes viselete, de akár egy ünnepi alkalom kivételesen szép kiegészítője is.

A kendő kötésekor megismerkedhetünk a csipkeminta kötés alapjaival. És szerencsére úgy tehetjük ezt, hogy nem mindjárt 1000 szemszámon kell dolgoznunk. Hanem csak mondjuk 40:) Nem mindegy... nem mindegy, hogy tévesztéskor (mert az mindenkivel előfordulhat, amint azt tudjuk :) mennyi szemszámon kell javítanunk. Szóval, ideális a tanuláshoz.

A csipkés szegély kötése után - felszedett szemekkel - készítjük a kendő testét úgynevezett rövidített soros  technikával. Azért én itt mindjárt hozzá tenném, hogy ebben a kendőben konkrétan meghosszabbított sorokkal dolgozunk, de végül is valóban az az elterjedt elnevezés, hogy "rövidsoros". 

Izgalmas, de azért kezdőknek is való darab.

                                      

És hogy milyen fonalat ajánlok hozzá? *** BÁRMILYET! ***

Kb. 280-300 méter fonal kell hozzá (a Bea Schmidt által tervezett mérethez, ami a csipkeminta x ismétlésével áll elő). De természetesen ez a méret (a csipkeminta x + y ismétlésével) nagyítható - így valamennyivel több fonal kell hozzá.

Egyszer már szerepelt ez a kendő az üzlet programában. Akkor LanaGatto Perlata (vékony gyapjú), LanaGatto Mignon (szintén vékony gyapjú), Alize Angora Gold (vékony gyapjú/akril keverék) fonalakkal dolgoztunk. Ezeket természetesen most is jó választásnak tartom - de most hajlok arra, hogy egy kicsit vastagabb, testesebb fonalból is kipróbáljam a mintát. Mondjuk LanaGatto Supersoft vagy LanaGatto Irlanda, vagy akár a Sugar fonal is szóba jöhet..  De eszembe jutott a FibraNatura új fonala, a Papirus is.. Vagy pamut alapanyagból a LanaGatto Nuovo Jaipur fonala.. Vagy a Himalaya fonalcsalád Deluxe Bamboo fonala.. Vagy az Alize fonalcsalád Cotton Baby Soft fonala..

Na, száz szónak is egy a vége - válassz olyan fonalat ehhez a darabhoz, amit szívesen kötnél. Így aztán nem tudok előre tűméretet javasolni - mindenkinek a választott fonalhoz és kötéséhez passzzoló tűvel kell dolgoznia. Gyertek időben, hogy kötni is maradjon időnk - mert  a fonalválogatás hosszadalmas dolog.. is lehet... mert mindig olyan nehéz dönteni... 

Várok mindenkit szeretettel!

Fruzsina

Hozzászólás írása

* Név:
* E-mail: (Nem jelenik meg)
   Weboldal: (Az oldal címe http://)
* Hozzászólás:
Írd be a kódot