Információ

Budai Gombolyda üzletünk szeptemberi programja

Budai Gombolyda üzletünk szeptemberi programja

Igen, idén is eljött az ősz...  én most nagyon vártam.. kicsit melegünk volt, nem?  Üzletünket folyamatosan töltjük fel az idei szezon új és a megszokott kínálatunk állandó fonalaival. Természetesen ebben az évben is szebbnél izgalmasabb fonalak, színek, textúrák, fazonok kavalkádja várja a kötni/horgolni vágyókat. A szeptember egy kis ünneplésre is ad majd alkalmat. Nézzük is, milyen programokkal várjuk az ősz első hónapjában kedves vásárlóinkat. Programunkat most kizárólag a Drops Design mintáiból állítottuk össze - kifogyhatatlan tárház. 

6-án szerdán - Egyszínű kendő tiri-tarkán:)

Szeretek kendőt kötni vagy akár horgolni, ez van. Minden programban kell, hogy legyen egy kendő. Néha szükség van a csipke izgalmára, néha egy-egy szín, máskor egy érdekes horgolás-öltés, van, hogy az alapanyag -  néha ezek kombinációja csábít egy újabb kendő kezdésére. Most egy egyszerű fazonú, ám egy kis szegéllyel/gombbal feldobott, egyszínű - lusta kötéssel készült - kendőt találtam. Ami azért nagyon jó, mert az eredeti modell szerint valóban jól mutat egyszínűben is, egy picit más tónusú horgolt szegéllyel és gombbal, de ugyanakkor nagyon is látom tiri-tarkán is. A Schachenmayr fonalcsalád új fonala, a Creative Lace (80 gramm/288 méter, 50 % gyapjú/50 % akril) fonala az én fejemben először ez a kendő lett. Ugye, ti is úgy látjátok, hogy ez egy remek kendő? (Az egyszínű modell készítéséhez ajánlom a már bevált Alize Angora Gold fonalunkat!)

                                                     

13-án szerdán - Trükkös bolerók kötve

Az egyik egy hosszú téglalap, furmányosan összeillesztve/varrva, a másik pedig egy négyzet, ami köré még "építkezünk" egy kis kötött anyaggal. Ezek a darabok nagyon is jól használható, úgynevezett átmeneti darabok. Amikor már kell valami, de még nem fázunk igazán - ilyenkor egy kis melegítés itt, egy kis takarás ott épp elég. Ahogy nagymamám mondta: szeptemberben már nem szabad egy "felöltő" nélkül útnak indulni. Igaza van:) Az pedig, hogy épp mit öltünk magunkra? Nos, ezeket a bolerókat szerintem bátran!

               

18-án hétfőn - 2 éves a Budai Gombolyda :) 

Ezen a napon - a fonalakon túl, persze:) - tortával, finomságokkal, programmal, nyereménnyel, játékkal és a szokásos jókedvvel várok mindenkit, hogy közösen ünnepeljük meg üzletünk megnyitásának 2. évfordulóját. Részletekkel természetesen hamarosan jelentkezek :)

                                        

20-án szerdán - Autumn Vines Top

 Gyönyörű! Meg kell kötni és kész. A "miből és mivel" kérdésekre a program előtt időben választ kaptok :)            

                                                 

27-én szerdán - Rövid ujjú/rövid buklé mellény

Finom anyag, finom színek - ez a darab a LanaGatto fonalcsalád egyik új fonalából szinte "adja" magát. És persze ezt is egy jól kihasználható, felkapom-ledobom darabnak tartom. Tudom, nem szoktam magamnak kötni. Sőt, már ti is tudjátok - de ha hiszitek, ha nem, ebből kötök egyet magamnak is:)

                                                   

Október 4-én szerdán - Helena rövidített soros, galléros kardigán

Amint megnézitek a képet, érteni fogjátok, hogy miért a LanaGatto fonalcsalád Brigtht fonala az, ami először eszembe jut. De a másodjára eszembe jutó Flash nevű fonal is megér egy misét. Türelmetlenül várom majd megint, hogy ki milyen fonalat/színt választ magának. Ez a darab nem csak egy unalmas, lusta kötéssel készült kis kardi - ez egy galléros izgalom:)

                                                       

Egy kis emlékeztető: a témanapok előtti napokban pontos tudni valókkal, további részletekkel új blogbejegyzés készül. A programokon való rész vétel ingyenes, ha a darabhoz ajánlott fonalakból üzletünkben vásárol a részt vevő. A mintaleírások egyébként is ingyenesek, de természetesen most sem spórolom meg a "magyarázatokat" és kiegészítéseket:)

És végül még egy jó hír: hamarosan 4 új modell mintaleírását érhetitek el webáruházunk kínálatában. A továbbiakban pedig az a cél, hogy ilyen nagy szünetek ne keletkezzenk egy-egy minta között! 

Remélem, mindenki talál kedvére való darabot, de az se csüggedjen, akinek ezek most nem tetszenek. Mivel egy-egy havi program összeállítása sok-sok nézelődéssel készül, az október is nagyjából összeállt. Féloldalas kardigán csavart mintával, horgolt kendő, amely beburkol, babacipő kötve és horgolva, őszi koszorúk - szóval, szorgos munkával tölthetjük az év még hátralévő részét.

Mindenkinek kellemes őszt kívánok, várok mindenkit szeretettel!

Fruzsina

               

Hozzászólás írása

* Név:
* E-mail: (Nem jelenik meg)
   Weboldal: (Az oldal címe http://)
* Hozzászólás:
Írd be a kódot