Információ

Szeptember 13-i boleróink: trükkösek, kötöttek

Szeptember 13-i boleróink: trükkösek, kötöttek

Üzletünk szeptemberi programjának következő napja 13-án szerdán lesz. Aznap trükkös kötött bolerókat kezdhettek velünk kötni. Trükkösek, mert olyan egyszerűek, mint a pofon, mégis annyira jól mutatnak. Ráadásul a sok-sok új fonalunkból mindenki kedvére választhat hozzájuk: puhát, szöszöset, tarkát, "zizi"-t, egyszínűt, véknyabbat, vastagabbat. Csak győzzétek :)

A Drops 129-26 (név nélküli) modell tulajdonképpen egy téglalap, amit aztán úgy állítunk össze, hogy boleró kerekedik belőle. A minta leírását (magyar nyelven) itt találjátok.

                                                 Drops 129-26

Ehhez a darabhoz az alábbi fonalakat javaslom: a Plassard fonalcsalád Bio-Logic fonala (50gr/125 méter, 100 % organikus pamut) egyedül, de akár egy kicsit szöszössé varázsolva (a két szálat összefogva) kombinálhatjuk a szintén Plassard gyártmányú Phine fonallal (25gr/225 méter, 30%gyapjú/40%akril/30%poliamid). Jó választás lehet még a Himalaya fonalcsalád Everyday NewTweed fonala (100 gr/192 méter, 100 %antipilling akril) vagy a LanaGatto fonalcsalád Supersoft fonala (50 gramm/125 méter, 100 % gyapjú), sőt a Schachenmayr gyártó SoftShimmer fonala  is tökéletes ehhez a darabhoz, főleg ha ezt is megbolondítjuk egy kis "szösszel":) Ehhez a darabhoz 4-től 5 mm-es tűig válogattam fonalakat.

A másik darab, a Neap Tide nevű (szintén Drops Design) boleró, ami attól trükkös, hogy készítünk egy négyzetet, majd "bekerítjük". Kihagyva a karnyílások helyét, egyszerűen boleróvá alakul a darab a kötőtűinken. A blogbejegyzés borító képén ezt a darabot láthatjátok. A mintaleírás (magyar nyelven) pedig itt található. 

Ehhez a darabhoz elsősorban a LanaGatto fonalcsalád új, trend fonalai közül választottam. Annyira a finomság jellemzi ezeket a fonalakat, olyan gyönyörű színeket festenek mindig - levesz a lábamról minden szezonban... Akármelyiket választjuk, jó lesz :) 

A Led színes (de nem a klasszikus színátmenetes) és fényes, a Bright színátmenetes és hozzá itt-ott csillog, a Soft puha és kellően haladós, a Flash pedig valóban ad egy flash-et: olyan kellemesen zizi! Ezekhez a fonalakhoz 6-8mm-es tű szükséges. A gyártó őszi/téli fonalai természetes szálakból, főleg gyapjúból készülnek - idén több fonalban is találkozhatunk az alpacával (és a könnyebb kezelhetőség érdekében egy kis - ilyen-olyan - műszállal).

                                       

                                       

Természetesen választhatunk a szokásos kínálatunkból is: adja magát a Himalaya fonalcsalád Everyday Big fonala, aminek sok szép színéből válogathatunk a 8mm-es tűnköz. 

A programokon való részvétel ingyenes, ha a javasolt fonalakból üzletünkben vásárolt a részt vevő. Ráadásul nem csak ezen az egy szerdán foglalkozunk az elkezdett darabokkal, hanem a pénteki (minden pénteki) ún. "követő" foglalkozásainkon a szerdánként megkezdett darabjainkat mindenki a maga tempójában fejezheti be. A leírások mellett természetesen személyes tanácsokkal is segítünk ahhoz, hogy a darab biztosan elkészüljön. 

Már elférnek ezek a puha/meleg holmik a vállunkra, hátunkra. Az üzletben - ami nyáron amúgy szaunaként működik - ma már kifejezetten hűvös volt. 

Szerdán tehát ne feledjétek: hozzatok tűket 4-8 mm-ig, ne aggódjatok, fonalat találunk hozzá.

Várok mindenkit

Fruzsina

Hozzászólás írása

* Név:
* E-mail: (Nem jelenik meg)
   Weboldal: (Az oldal címe http://)
* Hozzászólás:
Írd be a kódot