Információ

Gombolyda üzletünk október/novemberi programja

Gombolyda üzletünk október/novemberi programja

A budapesti Gombolyda október/november havi programja

A  már belakott, új helyünkön, a tágasabb, kényelmesebb, József körúti üzletünkben rendszeresen programokkal jelentkezünk. Közös kötések, horgolások indulnak a kiírások szerint.

Weboldalunkon ezentúl blogbejegyzéssel adunk hírt a témanapok időpontjáról és a tervezett darabokról, FB csoportunkban (https://www.facebook.com/groups/118680614971202/) pedig az alkalmak előtti napokban bővebb információkkal (javasolt fonalak, ajánlott tűméret, stb.) jelentkezünk. 

Ezen az őszön is „újíthattok” velünk néhány igazán szép sapkát, sálat, kesztyűt és az ilyenkor nagyon jól kihasználható mellények, kardigánok és pulóverek is sorra kerülnek. A hideg, otthon-ülős-melegedős napokra pedig egy nagyobb „darabbal” készültünk. Nézzük akkor, mit is kínálunk nektek, velünk :)

18. szerda  - Maluka kendő 2. alkalom – hosszabbított sorok kötése

Október 4-i programunk volt a Maluka nevű kötött kendő, amit bizony jó néhányan elkezdtünk. Mostanra mindenki elkészülhetett a csipkés szegély kötésével – jöhet az izgalmas, „forgolódós” kendőtest. Várjuk kendőkötőinket!

25. szerda – Tivoli sapka és kesztyű szett

Egy csodás csipkeminta egy jól megválasztott anyagban – kell ennél több, hogy máris magunkénak érezzük ezt a sapka/kesztyű szettet? Minket meggyőzött! A darabot Cheryl Beckerich tervezte (CascadeYarns), az eredeti – angol nyelvű – mintát az alábbi linken találjátok. 

http://www.cascadeyarns.com/patternsFree/C265_TivoliHat&Mitts.pdf

A sapka készítéséhez használhatunk zokni kötőtűket, de ha még nem próbáltátok, itt az ideje, hogy szert tegyetek a KnitPro által is gyártott „rövidtűs-röviddamilos” kötőtűre, amivel nagyon könnyű sapkát kötni :) Extrém bevállalósak kipróbálhatják a még rövidebb tűs-még rövidebb damilos (tűvégtől tűvégig 25 cm!) tűinket is.

                                                 1
30. hétfő – Sophie’s Universe takaró 1. alkalom

Ahogy ígértük készültünk nektek egy közös takaró-horgolással is. Nem is akárhogy :) A Dedri Uys által tervezett Sophie's Universe takarót kezdhetitek el velünk horgolni. A programhoz összeállítottunk nektek kezdő fonalcsomagokat – hamarosan megtaláljátok kínálatunkban – az alábbi fonalakból: az örök kedvenc anti-pilling Himalaya Everyday-ből, a gyapjúval kevert LanaGatto Calico-ból, a pamuttal kevert Himalaya Perlina-ból és az Alize Cotton Baby Soft fonalából, valamint a tiszta pamut FibraNatura CottonWood-ból és a Gombolyda Guru-ból. Minden fonalból 1 kg-ot találtok a kezdő csomagban (minden fonalból 10 dkg-ot), amit 10 % kedvezménnyel vásárolhattok majd meg. A takarót online – FB csoport segítségével, valamint József körúti és debreceni üzletünkben személyes közreműködéssel horgolhatjátok.

Az ezzel kapcsolatos valamennyi részlettel hamarosan jövünk egy „takaró” bejegyzéssel. 

2. csütörtök – Floral Haze sapka és csősál

Ugye, hogy egy ilyen sapka/csősál szett kell az idei szezonra? Sokféle fonalból, szebbnél szebb színekből, akár a kedvenc tűméreteddel készítheted – biztosak vagyunk benne, hogy találsz kedvedre valót. 

A darabot Maria Gracia Berno tervezte (CascadeYarns), az eredeti – angol nyelvű – mintaleírást az alábbi linken találjátok.

http://www.cascadeyarns.com/patternsFree/Amore115_FloralHazeENG.pdf

                                               2

8. szerda – Avalon Monique mellény

Egyszerű fazon, mutatós minta = egy remek mellénnyel. Csipkés/lustás – még épp annyira bonyolult, hogy kedvünket leljük a készítésében, ráadásul a „fazonírozásra” nem kell különös gondot fordítanunk, ez „örömkötés” lesz.

5-7 mm-es tűvel köthető fonalat ajánl hozzá Melissa Leapman tervező (CascadeYarns) – találunk hozzá megfelelőt :) 

Az eredeti mintaleírást – angol nyelven – az alábbi linken éritek el:

http://www.cascadeyarns.com/patternsFree/W525_AvalonMonique.pdf


                                              3

13. hétfő – Sophie's Univers (következő alkalom)
15. Szerda - Sapka kötve és horgolva

Ezek a „majdnem” slouchy-fazonú sapkák nagyon jól használhatók. Minden hajhosszúsághoz jól viselhetők – már csak a megfelelő színt kell kiválasztani. Fonalajánlásunk között olyan fonalak szerepelnek majd, amelyek széles színskálával rendelkeznek. 

A kötött sapkát Carly Waterman, a horgolt sapkát pedig Susie Bonell tervezte (mindketten a CascadeYarns designerei).

Az eredeti mintaleírásokat a lenti linkeken  találjátok (angol nyelven).

 http://www.cascadeyarns.com/patternsFree/W581_RedHouseHat.pdf

http://www.cascadeyarns.com/patternsFree/A211_FlowerGardenHat.pdf


                                   4    5


20. hétfő – Emri Szilvia sapka/sál/kesztyű szettje a téli magazinból – kezdőknek:)

Ha még nem kötöttél sapkát és kesztyűt, ezekkel a darabokkal „ráérzel” az ízére. Ha az Emri Szilvia által tervezett darabot elkészíted, onnan már határ a csillagos csipkeminta :)
22. szerda – Bojtos kör/csősál és Csavart mintás sál

Két igen eltérő stílusú, de egyformán zseniális sállal foglalkozunk ezen a témanapon. A bojtos sál  tulajdonképpen egy hosszú sál, amit körsállá avanzsálunk egy kis varrással és megbolondítjuk egy bojttal.

A zöld sál pedig izgalmas az egymásba fonódó csavart mintáival – a választott fonaltól függően akár alkalmi, elegáns darab is lehet, de ugyanígy kihasználhatjuk a hétköznapokon is.  Sőt, ez ajándéknak is remek ötlet. Ki mit szeretne :)

A Greensleeves (zöld) sálat Sharon Dunbabin, a bojtos-bohókás kör/csősálat pedig Susie Bonell tervezte, akik szintén a CascadeYarns tervezői.

http://www.cascadeyarns.com/patternsFree/A226_Greensleeves.pdf

http://www.cascadeyarns.com/patternsFree/DK319_DoubleItUpInfinity.pdf

                                   6      7              


29. szerda – Hópelyhek és karácsonyi díszek – kötve és horgolva

Karácsonyra készülődve „kötelező” hópelyheket (és egyéb karácsonyi díszeket, fenyőfákat, tobozokat, stb.) horgolni. Idén készülődjetek velünk – gyönyörű (rajzos) horgolható mintákkal várunk titeket, no meg mézeskaláccsal:)

Akik inkább kötnek, azoknak pedig karácsonyfa díszként, ajándékkísérőként, asztali díszként használható kötött zoknimintákkal készülünk. 
                                           
                                                     


6. szerda – Year Round Little kardigán

Igen, szükségünk van egy minden alkalomra jó, felveszem-leveszem, meleg-puha kardigánra. Ez a minta tökéletes választás egy ilyen darabhoz. Egyszerű vonalvezetés, egy nagy gomb a nyaknál, gallér, visszahajtott passzé az ujjon – mind-mind egy kis apróság, amitől mégis annyira jól működik ez a design.

A darabot Melissa Leapmen tervezte, az eredeti – angol nyelvű – leírást itt találjátok:

http://www.cascadeyarns.com/patternsFree/DK140_UltraPimaYearRoundLittleCardigan.pdf

                                                             8


13. szerda – Emri Szilvia „meglepetés” pulóvere:)

A Gombolyag magazin 2017/4. számában Emri Szilviának egy pulóver mintája is megjelenik, ami ún. „tanulságos” pulóver – van benne egy kis „izgalom”. Nos, mi örülünk egy kis izgalomnak – próbáljuk ki együtt.

Tudnivalók!
Valamennyi programunkra magyar nyelvű leírással készülünk azoknak, akik részt vesznek az adott témanapon. A részvétel, a mintaleírás és valamennyi technikai segítség – a kijelölt napon és a későbbiekben az ún. „követő”, pénteki foglalkozásokon – ingyenes, abban az esetben, ha a résztvevő a javasolt fonalakból üzletünkben vásárol.

A programokhoz javasolt fonalakat (a darabokhoz szükséges mennyiségekben) 10 % kedvezménnyel kínáljuk (amely kedvezmény nem vonható össze más kedvezménnyel!).

A részvételi szándékot mindig előre kérjük jelezni, az adott témanap FB bejegyzésének hozzászólásaként, vagy üzletünk egyéb elérhetőségein.

A témanapokon 14.00 órától legkésőbb 18.00 óráig várjuk a résztvevőket.

Reméljük, mindenki talál kedvére való darabot, mintát – kézi munkázzunk együtt :)
Fruzsina

Hozzászólás írása

* Név:
* E-mail: (Nem jelenik meg)
   Weboldal: (Az oldal címe http://)
* Hozzászólás:
Írd be a kódot