Információ

Őszre hangolva

Őszre hangolva

Kisöpörtük a polcokat, szó szerint és képletesen is. Túl vagyunk a nyári kiárusításunk és az üzlet mostanra teljesen átalakult – megállás nélkül csinosítgatjuk és rendezgetjük. A gyártók új fonalait – amit az idei őszi/téli szezonban megtaláltok a kínálatunkban – igyekszünk „kívánatosan” bemutatni nektek.

Sőt, az idei ősz első programjaiban akár ki is próbálhatjátok velünk a szebbnél izgalmasabb anyagokat.

Nézzük, miket is készíthettek velünk.

Szeptember 19-én szerdán – White Amaryllis sapka/csősál szett (Drops Design) kötése

                                

A modell - magyar nyelvű - mintaleírását az alábbi linken találjátok. A darabhoz nem lesz online csoport, a leírást ellenőriztem, a javasolt fonalakból bátran elkezdhetitek :)

A LanaGatto idei egyik újdonsága a már sokak által választott minőségi fonal, a VIP „nagy” testvére. Az új kivitel 50 gramm/100 méter. Az összetétel változatlan gyapjú és kasmír keverék. Melengető, puha darab készülhet belőle, a színei is nagyon szépek. A hozzáfogható „szösz” pedig ne legyen más, mint a LanaGatto SilkMohair fonala (mohair és selyem keveréke) – annak is nagyon sok új színe érkezett. A kettő együtt: telitalálat ehhez a darabhoz.

Szeptember 26-án szerdán – Sugar Mesh bevásárló (és például fonaltartó) táska horgolása

                                              

Kezdők is készíthetik, vérmérséklettől és felhasználási céltól függően tulajdonképpen bármelyik fonalunkból meghorgolhatjuk. Akár többet is :) Remekül kihasználható darab lesz!

A darab - ingyenes, magyar nyelvű mintaleírását itt találjátok.

Október 3-án szerdán – Amish Puzzle Ball horgolása (Dedri - Lookatwhatimade.net)

                                    

Ez az ősz üzletünk kötős/horgolós csoportjában igazi „bababumm” volt :)

Unokák és bizony dédunokák születtek, a nagy- és dédmamák most meglephetik a gyerekeket ezzel a kedves horgolt labda-játékkal.

Az eredeti - angol nyelvű - mintaleírást ezen a linken érhetitek el, de a programban személyesen részt vevőknek magyar nyelvű útmutató nyújt majd segítséget.

Online csoport igény szerint indul ehhez a programhoz. 

Október 17-én szerdán – Saturday kardigán kötése (CascadeYarnsDesign)

Már nagyon vártunk egy olyan fonalat, ami vastagabb, mint a Himalaya Everyday Worsted, de vékonyabb, mint a Himalaya Everyday Big fonal. Hurrá, megkaptuk :) A Himalaya Snow fonala kiválóan alkalmas lesz ehhez a darabhoz, úgyhogy 6-os tűnél kisebbel hozzá se fogjuk a tervező jól kihasználható – zsebes! - kardigánjához.

Én mindig nagyon veszem elő és fel a kabátokat, ez a kardigán pedig épp az átmeneti időszakban lesz elengedhetetlen darab. Ez már olyan „majdnem” kabát, de még sem. Készítsük el.

                                              

Október 31-én szerdán – Misterioso sapka kötése (CascadeYarnsDesign)

Fonásokkal díszített sapka, ami október végén már akár melegebb/puhább anyagból is készülhet. A LanaGatto fonalcsalád YakMerino fonala, a Rowan fonalcsalád AlpacaSoftDK vagy Chasmere Tweed fonala, a Plassard fonalcsalád Addict nevű fonala mind-mind nagyszerű „sapka-alapanyag”. Válogass te is kedvedre, készítsük el együtt.

                                                         

Az eredeti - angol nyelvű - mintaleírást az alábbi link megnyitásával éritek el, ennek is lesz majd magyar nyelvű fordítása. A darabhoz online csoportot is nyitunk majd, a szokásos rendben, a Facebook-on. 

November 7-én szerdán – Bowie kötött kendő (Linnea Ornstein mintája)

Egyszínű és színátmenetes fonalakkal, valamint rövidített sorokkal „játszik” ez a kendő. Játsszunk mi is! Nagyon sok fonalból választhatunk hozzá illőt – mindenkinek „színre” szóló tanácsadással :)

        

A darab - ingyenes mintaleírását, angol nyelven - a ravelry-n is megtalálhatjátok. A darabhoz online csoport is lesz, magyar nyelvű útmutatóval segítjük a részt vevők munkáját. 

Őszi programjainkon is várunk mindenkit szeretettel. A programok ingyenesek, a részvétel feltétele, hogy a javasolt fonalakból üzletünkben vásárolj.

Ugye, kicsit hűvös van már.. reggel is, este is.. lassan előkerülnek a sálak, sapkák, mellények, stólák, veddfelkék, kendők.. ha meg már új anyagokból új darabokból szeretnénk valamit elővenni, gyorsan készítsünk egyet.

Mindenkinek kellemes őszt,

Fruzsina

Hozzászólás írása

* Név:
* E-mail: (Nem jelenik meg)
   Weboldal: (Az oldal címe http://)
* Hozzászólás:
Írd be a kódot