Információ

Tavaszi pulóver

Tavaszi pulóver

Úgy általában nem kötök felnőtt méretű darabokat, de kaptam egy olyan felkérést (kipróbálhattam egy általam még nem kötött mintát) egy olyan személytől amire/akinek nem mondhattam nemet..

Persze, hozzátartozik az igazsághoz, hogy igenis kötök felnőtt darabokat, de csak "fejben".. Millió ötlet, sok-sok finom fonal, rengeteg minta kavarog a fejemben - a fizikai megvalósítás hiányzik. Azért talán, mert túl sok időmet venné el a kedvenceimtől: a gyerekruháktól. Ám - mint látszik - néha "belefutok" egy-egy darabba:)

Szóval, a megrendelő fonal- és mintaválasztása szerint készítettem egy kerek nyakú, belebújós, 3/4-es, T ujjú pulóvert. "Még legyen meleg, de már ne legyen kályha, legyen melegebb a fonal (amihez kiválasztotta a Yarn Art fonalcsalád Rainbow fonalát), de szellős a minta" - ezek voltak a megrendelő útmutatásai. Legyen olyan "tavaszi":)

A fazon  a létező legegyszerűbb, a kellemesen hullámzó minta és a (4-5 szín) szép árnyalataiból festett fonal teszi izgalmassá. A darab elkészült, a fotózás elmaradt.

Sebaj, gondoltam, ez annyira jó, hogy elkészítettem gyerek méretben is! A mintadarab(ok) alapján elkészítettem a mintaleírásokat is. Gyerekeknek - INGYENESEN - 6, női méretezésben pedig 4 különböző méretben. A darab olyan egyszerűen nagyszerű, hogy "Kösd magad!" csomagjainkat (3 gyerek méretben) is bővítettem ezzel a darabbal. 

Ez a mintaleírás most ehhez (és még egy-két, hasonló jellemzőkkel rendelkező) fonalhoz készült, de - csak úgy mondom, a tavasz hipp-hopp elröppen - nyári, pamut, pamutkeverék, bambusz vagy mikrofiber akryl fonalakból is (egyszínűben és akár hullámok nélkül is) nagyon-nagyon jól mutat!

A minta készítéséhez pedig mellékelek egy videót:

Remélem, készül egy-két "tavaszi pulóver":) Mindenkinek jó kötögetést kívánok!

Hozzászólás írása

* Név:
* E-mail: (Nem jelenik meg)
   Weboldal: (Az oldal címe http://)
* Hozzászólás:
Írd be a kódot