Információ

Csíknak még jó lesz...

Csíknak még jó lesz...

Ugye mindenkinek van félre téve fonala azzal, hogy majd "csíknak még jó lesz".. mert hisz - akármilyen kevés is marad - fonalat, főleg szép színű, jó alapanyagú fonalat (sőt, továbbmegyek: semmilyet:) nem dobunk ki. Igen ám, de mit lehet ezekből a maradékokból készíteni? És akkor rámondjuk: csíknak majd jó lesz!

De mi is legyen csíkos? Egy pulóver vagy egy kardigán.. ahhoz azért kell fonal, túl sokat kell tervezni, hogy jól kijöjjenek a fonalak/csíkok - tehát félretesszük:) Sálat? Az lehet csíkos, de az meg annyira egyszerű projekt, hogy bele sem kezdünk: azt majd bármikor megköthetjük, de valahogy mindig kimarad (mert, tudom - hisz velem is ez van - mindig van érdekesebb kötni való egy sálnál), tehát a fonalakat csak rakosgatjuk tovább.

Nos, akkor most kapjuk elő ezeket a maradékokat és csíkozzunk kedvünkre. Készítettem egy sapkát, melyet lustakötéses bordákkal kötöttem, majd a fejtetőn harisnyakötéssel/fogyasztással fejeztem be. A lustabordákat a mintadarabban én 3 színből kombináltam, de akár minden borda lehet eltérő színű, így tényleg alig-alig kell egy-egy színből fonal. Megfelelő párosítással nagyon szép színösszeállításban hozhatunk létre egy remek sapkát! A sapka fülrészét - egy másik darabban (Funny kardigán és szoknya) nem is olyan régen használt - úgynevezett cikk-cakk mintával alakítottam ki úgy, hogy kellően takarja a fület. A darab lányos színekből lányoknak, fiús színekből pedig fiúknak is nagyszerű tavaszi sapka lehet. 

A mintaleírás már elérhető áruházunkban, 7 különböző méretben, kedvező áron! A termékhez a Phildar fonalcsalád Impact fonalát javasoljuk a mintaleírásban (4 mm-es tűvel), ha valaki új fonalból szeretné készíteni, de elsősorban maradékfeldolgozásra kiváló a minta, tehát bármilyen fonal jó, amelyből 4-es tűvel 22 szem harisnyakötéssel = 10 cm. 

Áruházunk Facebook oldalán várjuk szeretettel az elkészült darabok fotóit:)

Mindenkinek jó kötögetést kívánok!

Hozzászólás írása

* Név:
* E-mail: (Nem jelenik meg)
   Weboldal: (Az oldal címe http://)
* Hozzászólás:
Írd be a kódot