Információ

Csőruha csavarással

Csőruha csavarással

Van egy két éves kislány, aki "állandó megrendelőm":) Világos bőre és nagyon világos szőke haja van, az olyan színek állnak neki jól, amiket én is a legjobban szeretek, ha kislánynak kötök.

Az édesanyja mindig jól átgondolt, kellően körülírt igényekkel jelentkezik - így történt, hogy Húsvétra ibolya színű ruha kell, ami azonban legyen teljesen egyszerű, mert egy-két meglévő kiegészítőhöz (melyek hangsúlyosak) készül a ruha. A gombhoz vettük a kabátot:)

Így körvonalazódott egy egyenes szabású, harisnyakötéssel készült, de a derékrészen csavart patentmintával díszített - csónaknyakú, 3/4-es ujjú ruhácska a fejemben.

Fonalnak a Himalaya fonalcsalád Mercan fonalát (webáruházunk a fonalcsalád ezen fonalát még nem forgalmazza) választottuk, ennek van egy kellemes ibolyaszínű árnyalata.

A derékrész patentmintájában csavarásokat készítettem. Gyakorlottak az ilyen kevés szemmel való csavarást segédtű nélkül is el tudják készíteni, de - mivel mindenkit új dolgok kipróbálására és sok gyakorlásra buzdítok, ezért - a segédtű használatát a következő videóban meg lehet nézni: 

A ruha elkészült, a maradék fonalból (teljes fonalkihasználtságra törekszem:) készült egy különleges alakú, rövidített sorokkal formázott, hátul a nyaknál gombbal felvehető fejpánt is. Tulajdonképpen 4 egész sor között sokszor "forgolódunk" - így kapjuk meg a fejpánt alakját. Nagyszerű minta!

A ruhához mintaleírás készült 4 méretben, melyet kedvező áron lehet megvásárolni, a fejpánthoz pedig 8 különböző méretben ingyenesen érhető el a mintaleírás (regisztrált vásárlóinknak).

Áruházunk fonalkínálatában is találunk olyan fonalakat, melyekből szép ruhák és fejpántok készülhetnek!

Mindenkinek jó kötögetést kívánok!

Hozzászólás írása

* Név:
* E-mail: (Nem jelenik meg)
   Weboldal: (Az oldal címe http://)
* Hozzászólás:
Írd be a kódot