Információ

Konfetti és cikkcakk, azaz egy új lányka szett

Konfetti és cikkcakk, azaz egy új lányka szett

Már dolgoztam az Alize fonalcsalád Cotton Gold fonalával - tetszett! Ezért, amikor egyik megrendelőm a 9 hónapos kislányának kért egy kis ruhát, a fazon kiválasztása után ezt a fonalat ajánlottam. A mintadarab 149-es egyszínű és 4147-es színátmenetes fonalból készült - a megrendelő összeállítása alapján. Gyönyörű, élénk színek, amikkel öröm volt dolgozni (és egyébként is, ennek a fonalnak is nagyon szép színei vannak, egyszínűben és átmenetesben is). 

Addig-addig nézegettük a két, szépen összeillő fonalat, hogy gondoltam: jó volna ehhez egy pelenkára húzható kisbugyi:) Ha meg már ruha és bugyi, akkor kis cipő is kellene.. Aztán meg egy virágokkal díszített fejpánt. Szóval, így kerekedett ki a megrendelés egy komplett szettre.

A színátmenetes fonal tulajdonképpen "kiabált" a cikk-cakkos mintáért (amit korábbi darabjaimban is felhasználtam már, bár most egy kicsit másként..). Az egyszínű rész "unalmasságát" pedig naná, hogy csipkemintával törtük meg. Sőt, teleszórtuk konfettivel. Ugyanis ez a neve, konfetti, ennek az egyszerű, de annál mutatósabb csipkemintának.

A ruha karöltőit és nyakpántját visszahajtott szegéllyel készítettem, ezt megmutatom videón is nektek:

A bugyi derék részét gumisra csináltam, ehhez egy "ál" csőkötést (saját találmány:) használtam. Felszedek dupla annyi szemet, amennyi egyébként kell, majd mindjárt az első sorban (körben, mert úgy is lehet készíteni) formázni kezdem a dupla falat. Ezzel egy zárt végű, de a szemek kilazításával könnyen hozzáférhető gumiházat tudok létrehozni. Ha elég szélesre kötöttem, egyszerűen elfogyasztom a felesleges szemeket. Ezt is megmutatom:

Végül mutatok még egy nagyon hasznos módszert a kötött darab befejezéséhez (aminek egyébként hamarosan egy egész bejegyzést szánok- mármint, hogy hogyan fejezhetjük be a kötésünket, mert természetesen ahhoz is számos módszert használhatunk:). Rugalmas leláncolásra sokszor szükségünk lehet: karöltőnél, nyakkivágásnál, ujjak végén, sapka alján, stb. Szóval mutatok erre egy szép eredményt és főleg tényleges rugalmasságot biztosító módszert:

A megrendelt, megkötött mintadarabok alapján elkészítettem a szett mintaleírását is, 6 méretben érhető el áruházunk kínálatában. Ez ismét egy olyan munka volt, ami nem is munka volt, hanem inkább szórakozás - minden egyes darabját élvezettel készítettem.

Áruházunkban az Alize fonalcsalád néhány más terméke mellett a Cotton Gold és a Cotton Gold Batik fonalak is széles választékban megtalálhatók - készülhetnek a szebbnél szebb lányka szettek!

Mindenkinek jó kötögetést kívánok!

Hozzászólás írása

* Név:
* E-mail: (Nem jelenik meg)
   Weboldal: (Az oldal címe http://)
* Hozzászólás:
Írd be a kódot