Információ

Virágos csipkeminta minden mennyiségben

Virágos csipkeminta minden mennyiségben

Egy nem olyan régi pénteki kötőklub napunkon mutatta meg egyik társunk azt a női felsőt, amit - sok-sok évvel ezelőtt - a nagynénje kötött. Nekem nagyon megtetszett az egyszerű fazon, a puha fonal és a virágokat formázó, bordák közé rejtett virágos csipkeminta. Elkértem, hogy "tanulmányozzam". Miután lekötöttem a mintát, máris beindult a tervezés.. Ezzel a mintával kislány holmit kell készíteni! 

Ráadásul most már komolyabban is elmélyedtem a tavaszi, de méginkább a nyári fonalak kínálatában - így találtam rá egy finom, mercerizált pamut fonalra (a már ismert, de alig kapható Steinbach Wolle Capri, valamint az áruházunk által is forgalmazott Yarn Art Begonia fonalak mellé), az Anchor Style Creativa Fino fonalára. Nagyon puha, kellemes színei vannak és szép fénye van - gyönyörűen formázza a csipkemintát.

A fazonokban az egyszerűségre törekedtem, egy csipkeminta mellé nem kell "blikkfang":)

Így készült egy tényleg minimalista, körben kötött, vállpántos top, mellé egy csak hátat takaró, galléros boleró és egy igazi nyári darab, egy napkalap. A mintadarabok alapján mintaleírást készítettem, 8 méretben - a legkisebb 9 hóhanpos, a legnagyobb pedig 7 éves gyermekre illik.

És ha már virágmintás csipke, akkor a kész női felső mintaleírását is elkészítettem az eredeti mintadarab alapján - klubtagunk engedélyével. A mintaleírás 4 méretben ingyenesen érhető el áruházunkban.

A már említett fonalat szintén felvettük áruházunk kínálatába - 11 gyönyörű színből választhatunk. A lányka szettet "Kösd magad" csomagban is meg lehet vásárolni - egy csomag  tartalmazza a mintaleírást és a kiválasztott méret elkészítéséhez elegendő fonalat, a megadott színből.

Még sok-sok nyári holmival készülök, hamarosan egy kisfiú szettet mutatok, amihez szintén készül leírás.

(Szolgálati közlemény: a női felső szegélyénél használt ún. rugalmas leláncolást és a visszahajtott szegély készítését egy korábbi bejegyzésben, itt: videó meg lehet találni!)

Sok szép nyári napot és sok szép kötött, horgolt darabot kívánok mindenkinek!

Hozzászólás írása

* Név:
* E-mail: (Nem jelenik meg)
   Weboldal: (Az oldal címe http://)
* Hozzászólás:
Írd be a kódot