Információ

Nyári pamutkalapokkal csalogatom a jó időt

Nyári pamutkalapokkal csalogatom a jó időt

Amikor az Audry lányka szett kalapját készítettem (fehér pamutfonal, virágokat formázó csipkemintával) és két kötéssel töltött idő között éppen rendezgettem a megrendelt és megérkezett fonalaimat, az egyik állandó megrendelő kislány édesanyja épp nálam járt.

Meglátta a még csak készülő sapkát és a sok gyönyörű színű pamutfonalat – s máris beindult a nyári kalapka hadművelet.

Mindjárt ki is választott két nagyon kellemes színt, amihez aztán én választottam mintát.

 A nagyon világos almazöld valahogy hullámos mintás akart lenni, a lilás fonal pedig elbírt egy másik, szintén kicsit virágosra emlékeztető csipkemintát.

 A hullámos minta kötését egy korábbi darab – a Hajni női és lányka pulóver – kapcsán videósegédlettel is bemutattam (lásd itt: Tavaszi pulóver  ), a csipkeminta kötése pedig tulajdonképpen nem igényel különösebb tudást – ha valaki tud fogyasztani és szaporítani, akkor tud csipkemintát kötni - inkább csak figyelmet:)

 A csipkemintát az egyik kedvent orosz oldalamról választottam, ezt nektek is megmutatom: Orosz kötésmintatár

ahol a fenti menük közül az elsőt legördítve rengeteg mintát találhatunk.

És tudjátok – ahány egyszínű pamutfonal most elém kerül, abból valahogy mindből kalapkát akarok kötni! Annyi szép színe van a felhasznált fonalnak (a mintadarabok Anchor Style Creativa Fino-ból készültek)!

De például az áruház által forgalmazott Katia Panama fonalak is csodás színekkel kerültek előállításra, amelyből szintén megköthető mind a két darab. Sőt, egy kicsit továbbgondolva a közreadott mintaleírást, tulajdonképpen számtalan verzió születhet mind fonalra/színre, mind mintára vonatkozóan.

 

Különben is! Most már jöhetne az igazán jó idő, s nem ez a két napig nagyon meleg, két napig pedig borús, esős, szinte hideg idő. Úgyhogy én úgy döntöttem: nyári kalapkák kötésével csalogatom a jó időt:)

 

Mindenkinek kellemes időtöltést, fonal-szín-mintaválogatást kívánok, és remélem, sok olyan meleg napunk lesz, amikor jól jönnek az elkészült kalapkák.

Hozzászólás írása

* Név:
* E-mail: (Nem jelenik meg)
   Weboldal: (Az oldal címe http://)
* Hozzászólás:
Írd be a kódot