Információ

Szeder-minta

Szeder-minta

Rendszeresen nézegetek kötős újságokat, könyveket - előszeretettel a régieket! Annyi jó dolgot találtam már rég elfeledett, nagyon régen kiadott, első ránézésre talán "divatjamúltnak" tűnő kiadványokban.

Egy ilyen régi könyvben találtam az úgynevezett "Szeder" mintát is, ami egy 4 szemes/4 soros minta és bár jó sok fordított szemet kell benne kötni, a végeredmény gyönyörű!

És ilyenkor beindul a tervezési folyamat. Van ez a mintám.. tetszik, nagyon tetszik! Találok hozzá fonalat, amiből jól mutatna.. Már csak a modellt kell kitalálni, amiben - a fonallal együtt - érvényesül is a minta. Aztán gondolkodni kell még egyéb részleteken.. Egyszer csak minden összeáll!

Készítsünk i-cord szegélyeket, hosszú sima szemes első sorral kezdésnél és a kész darabhoz hozzáadva befejezésnél. Legyen egyszerű a szabásminta, mivel a minta oda-vissza kötve szép igazán, hát kössük oda-vissza. Túl sokat ne kelljen formázni, mert szaporítani és fogyasztani (bár lehet!) kicsit bonyolult.. főleg leírni:)))

Így aztán megláttam a fejemben egy kislány topot (két színből, hogy még se legyen annyira "egyszerű") és egy elől gombos mellénykét hozzá. A top pántos, szabadon hagyja a vállat, hűvösben fölé lehet venni a mellénykét. De a mellényke magában is hordható, egyszerű darab, formázatlan karöltővel, elől gombokkal. Sőt, variálhatjuzk nem kötött (pamut) topokkal és pólókkal (rövid- vagy hosszu ujjúval egyaránt) is.

Az i-cord technika pedig - mind kezdésnél, mind befejezésnél - nagyon mutatós és olyan "lányos-légies" hatást kelt. Szeretem használni. Az elkészítése sem bonyolult, megmutatom egy videóban, hogyan készül:

A darabok elkészültek, a mintadarabok alapján 9 méretben készítettem mintaleírást a tophoz és a mellényhez (a legnagyobb méret 8-10 évesre való), a leírás már megvásárolható az áruház Mintaleírások kategóriájában.

Mindenkinek kellemes kötögetést kívánok!

Hozzászólás írása

* Név:
* E-mail: (Nem jelenik meg)
   Weboldal: (Az oldal címe http://)
* Hozzászólás:
Írd be a kódot