Információ

Régi minta nem rossz minta!

Régi minta nem rossz minta!

Fagolyók, csillogó bross vagy egy komoly nagyfiú - például ezekkel a "kellékekkel" tehetjük egyedivé azt az unisex sapka/sál szettet, amit következő szerdai foglalkozásunkon együtt elkezdhetünk.
A bemutatott darab női S/M méretben készült, ily módon épp jó lett nekem és a kisebbik (nagy) fiamnak is, aki 12 éves. Ehhez egy gombolyagot használtam el a Himalaya fonalcsalád NewTweed fonalának egyik szürke színéből. A szettet 5 mm-es kör- és zoknitűkkel kötöttem és egy régi-régi, úgynevezett keresztezett szemes mintát használtam a patent részekben; nagyon plasztikus az eredmény ebből a fonalból kötve (is).
Néha visszatérek egy-egy korábban már használt mintához. Ilyen most ez a keresztezett szemes minta is. Sokszor járok úgy, hogy nézegetek/tapogatok egy fonalat - mi is legyen belőle.. bevillan egy minta, amitől aztán nem tudok szabadulni.. Pedig elég "újító" kötős vagyok, nem szoktam visszariadni új dolgok kipróbálásától sem, de előfordul, hogy győz a már jól ismert módszer. Na, így lett ez ezzel a fonallal is - egyszerűen nem tudtam kiverni a fejemből az egymásba forduló fonatokat... Szóval, csak vegyük elő nyugodtan, amit már tudunk, jó lesz az:)
Ezt a mintát használtam egy kardigán/mellény és pulóver szettben eleje és ujja díszítéshez, egy másik kardigánban ezzel készült a raglán vonal. Ezt a mintát nagyon egyszerű készíteni, attól függ, hogy merre tekergőznek a mutatós "fonatok", hogy melyik irányba keresztezzük a szemeket.


A keresztezett szemes minta lényege tehát, hogy a kiválasztott szemeket nem a bal tűn lévő sorrend szerint kötjük le, hanem lekötjük előbb mondjuk a második szemet jobbra, s csak aztán az elsőt, vagy a második szemet balra, s csak aztán az elsőt. A minta elkészítéséhez videósegédlet is található az oldalon.

Ahhoz, hogy hangsúlyos legyen a díszítő elem, a csősálban egy motívum erejéig nem csak a patentrészben kötöttem a mintát, hanem végig kötöttem a sál teljes magasságában.


Remélem, sokan kedvet kaptok ezeknek a remek daraboknak az elkészítéséhez.

Előző héten horgoltunk - kerek és ovális kosárkák készülnek (szintén) a Himalaya fonalcsalád Home Cottan pamut fonalának sok-sok színéből. 5mm-es horgolótűre és 1-1 gombolyag fonalra van szükség. Én egy kicsit "huncutkodtam": belecsempésztem egy kis ezüstöt a sötétkék kosárkám oldalába és peremébe. A Lana Gatto fonalcsalád Bijoux (ezüst és arany) szálai gyönyörűek és igazán "ünnepi" hangulatot teremtenek.  Ellenállhatatlan lett, már használatba is vettem!

A mintaleírásokat (NewTweed sapka/sál szett és Kerek/ovális kosárkák) hamarosan megtaláljátok webáruházunk kínálatában.

Várok mindenkit szeretettel, jó kézimunkázást kívánok mindenkinek:)

Fruzsina

Hozzászólás írása

* Név:
* E-mail: (Nem jelenik meg)
   Weboldal: (Az oldal címe http://)
* Hozzászólás:
Írd be a kódot