Információ

A november 4-i mellényünk:)

A november 4-i mellényünk:)

Ígéretesen alakul a következő, november 4-i, szerdai foglalkozásunk mintadarabja! A hozzá tartozó leírás már elkészült, 3 felnőtt női méretben és 4 gyermek méretben.

Mostani állapotában elég snassznak tűnik ez a mellény, ám ígérem, tudom fokozni:) Egyébként pedig a Lana Gatto fonalcsalád egyik új trendfonalával, a Ciclamino-val (fele gyapjú/fele akril) és 7mm-es tűvel dolgozok. Ez a fonal nem igényel túl sok blikkfangot.

Tudom, a keresztben csíkos holmik - bár nagyon jól mutatnak - nem mindenkinek állnak jól (például nekem sem..), ezért hosszában csíkozunk. A mellény 2 részletben készül: egyszer eleje-háta-eleje egyben, majd a nyakrész (ami még nem látható, de klassz, ha mondom:) külön.

Jelen állás szerint 6 gombolyagra (50gramm/90méter) lesz szükség ebből a fonalból, de ehhez a mintaleíráshoz választható még néhány fonal. Például szintén a Lana Gatto fonalcsalád fonala az English Tweed (ez gyapjúsabb, 5 % viszkózzal), ami hasonló paraméterekkel bír, ráadásul nem is csíkos (sehogy sem), ellenben "pöttyös". Illik még hozzá a fonalcsalád Stelvio fonala, ami gyönyörű színekben várja szorgos kezű tulajdonosát. 

Arra gondoltam, kell egy kapkodós mellény mindenkinek, kortól függetlenül - sikerült "ütős" fonalakat találnom hozzá.

A darab kötése közben gyakorolhatjuk, hogyan kell már kötött darabhoz utólag még szemeket hozzáadni vagy hogyan kell befejezett darabhoz szemeket felszedni.

Hamarosan - ahogy már szót ejtettem róla - fent lesznek a horgolt kosárka minták, a NewTweed sapka/sál szett leírások, illetve készülök egy sapk/sál/kesztyű szettel Himalaya Padisahból, ami eszméletlen jól sikerült! Azért halogatom a feltöltést, mert a horgoláshoz videókat is fel fogok tölteni - ehhez azonban meg kell várnom, amíg ráér az "operatőröm":) A jövő héten szerintem minden felkerül.

Szóval, holnap 4-től várok mindenkit szeretettel, aki elkezdené velem!

Fruzsina

2Hozzászólások

  • Avatar
   Fekete Erika
   nov 4, 2015

   Nagyon tetszik ez a mellény. English Tweed fonalam van, és eddig nem tudtam, hogy mit kössek belőle, de most megvan :-). Aki otthonról kötne veled, hogy kezdjen hozzá? Előre is köszi!

  • Avatar
   Fruzsina
   nov 4, 2015

   Kedves Erika! Nagyon örülök, hogy rátalált a fonal a mintájára:) Mivel azok, akik szerdánként személyesen jönnek el a boltba, tulajdonképpen fizetnek a foglalkozásért (vagy azzal, hogy megveszik a javasolt fonalat, vagy ha hozott anyagból dolgoznak, akkor kifizetik a foglalkozás díját), ezért a szerdai minták fizetős mintaként kerülnek fel a 2tu.hu oldal termékei közé, mindig a foglalkozást követő héten. Szóval, hamarosan feltöltöm és vásárlás után pdf formátumban áll rendelkezésre a leírás - méltányos áron:)

Hozzászólás írása

* Név:
* E-mail: (Nem jelenik meg)
   Weboldal: (Az oldal címe http://)
* Hozzászólás:
Írd be a kódot