Információ

Tavasz ahogy mi kötjük/horgoljuk

Tavasz ahogy mi kötjük/horgoljuk

Itt az ideje, hogy néhány elkészült darabot ismét megmutassak nektek.

Tavaszi horgolt kendőt készítettünk FibraNatura BambooJazz és BambooJazzMulti fonalakból - szebbnél szebb darabok készültek, s néhányat még nem is láttunk (mert a készítők nincsenek itthon:). Itt sorrendben az alábbi kendőket láthatjátok: Szénási Edit darabja, Molnár Zsuzsanna gyönyörű rózsaszínje, Káli Mónika egyszínűje (ami szintén remek lett) és utoljára az enyém. Az általam horgolt darab webáruházunkban megvásárolható. A darabhoz tartozó mintaleírást (rajzos útmutatót) üzletünk FB csoportjának fájljai között megtalálhatjátok.

Egyik szerdai foglalkozásunk témája volt az Alize Angora Gold/Angora Gold Simli fonalból horgolt Annabell stóla/mellény - ebből is készült néhány, s ebből szintén még mindig "műben" van egy-kettő. Sőt, olyan népszerű volt, hogy jóval a foglalkozás után is jelentkeztek, akik szeretnék elkészíteni. Folyamatosan mutatom majd (például a következő összefoglalóban) a még elkészült darabokat. Ebben az albumban sorrendben Szabóné Papp Zsuzsánna, Molnár Zsuzsanna és Szénási Edit stóláit/mellényeit láthatjátok.

Természetesen készültünk a Húsvétra is, többféle horgolt nyúl elkészítéséből lehetett választani, valamint készítettünk behorgolt (műanyag) tojásokat is - locsolóknak, ajándékba. A linken ezekből láthattok egy kis ízelítőt. Koszorú is készült - Alize Decofur fonallal - ötletesen - körbetekertük és ezzel-azzal díszítettük. Az egyik képen - hogy ne csak nyulak készüljenek - láthattok egy "lapos" kacsát - ennek az elkészítéséhez mellékelek egy videót - tavaszi díszként bátran használhatjátok:)

S bár már nagyon vártuk a tavaszt, nekivágtunk egy Sweet November nevű kötött kendőnek is! Igen, mert a nevével ellentétben - főleg színes pamut fonalakból készítve - nagyon is tavaszias, nyárias kendő. Több darab indult útjára Himalaya Denim fonalból (ami ötvözi a színátmenetes és semi-solid festési technikát). Ebből a fonalból mindenki találhat kedvére valót. Mutatom a már készeket: (sorrendben) Alize Angora Gold Pullu fonalból az enyém, levendula színűből készült Szabóné Papp Zsuszánnáé és egy türkizes kékből a Káli Mónikáé. És még jönnek: szürke, bordó, narancs.. szóval mindenféle színűek. Majd ezeket is megmutatom. Az általam kötött darab szintén megtalálható termékeink között. A kendő leírása ingyenes, ezen a linken megtalálhatjátok.

Az SBS mintát (talán már tudjátok rólam) imádom! Nos, körmellényesítettem:) Az én darabom a Lana Gatto fonalcsalád egyik új, nyári trend fonalából, a Cannes nevű fonalból (gyönyörű zöldből) készült. Ez a fonal tartalmaz egy kis selymet és egy kicsit zsinórszeű - direkt körmellény horgoláshoz való, élvezetes volt vele dolgozni. Mivel továbbra sem tudok kezelni egy olyan programot sem, amivel horgolásminta-rajzot lehetne készíteni (mert egyszerűen nincs időm ebben elmélyedni és nem találtam sajnos senkit, aki néhány példával megmutatná:(, ezért a minta nem került fel sehová. Csak kézi-rajzos/másolt példányok vannak belőle, de az üzletben természetesen "beszerezzhető"! Naná, hogy sok mindenkinek megtetszett - igazi átmeneti darab: még melegíti valami a hátunkat, de már nem öltöztet túlságosan. Ebből is többen/többet elkezdtünk. 

Ha egy fonal megtetszik, annak bűvköréből nehéz (és nem is nagyon akarok:) kikerülni. Így jártam a FN BambooJazz fonallal (ami fele bambusz, fele pamut keverék fonal, ráadásul kellemes tűmérettel!). Készítettem belőle egy tipegőt, ami az oldalán gombos. A darabhoz használtam egyszínű és multicolor színezésű fonalat is. Ha lennének ekkora gyermekeim, biztos hogy sok ilyen alapanyagból készült ruhájuk lenne. De mivel csak nagy fiaim vannak, az általam kötött darab szintén megvásárolható, megtaláljátok termékeink között. Terveztem, hogy majd leírást is készítek ehhez a tipegőhöz - egyenlőre csak terv (de az nincs elvetve:). Amint elkészülök, hírt adok róla.

Már bemutattam a Bálint névre keresztelt kapucnis kisfiú mellényemet (a mintaleírása is fent van már a termékek között) - ebből is készült még két darab. Láng Ica ugyanabból a fonalból (Alize Superlana Midi Mozaic) készítette, mint én, de két színt használt és ügyesen váltogatta őket:) Sajnos fotó nem készült, már boldog tulajdonosánál van. Molnár Zsuzsanna pedig az örök klasszikus szürke-piros kombinációban készítette el, ezt is láthatjátok a következő albumban. Sorrendben: Bálint fiú mellény (Molnár Zsuszanna), tipegő, körmellény (amit én készítettem), Szénási Edit - akiről megállapítottuk, hogy neki minden jóll áll - az Alize Superlana Klasik Batik fonalból készült körmellénye, valamint Székhelyi Klára gyönyörű bordója, amit az egyik unokájának horgolt, s aki már bele is kezdett egy másikba, egy másik unokájának:)

Mayer Diana is befejezte a Wingspan kendőjét (szintén egy korábbi foglalkozásunk témája volt), Himalaya Mercan Batik fonalból készítette - eszméletlen színekben. Ugye?

Csipkekendő nélkül hogyan is kezdhetnénk az idei nyári szezont? Sehogy.. így aztán választottunk egy igazán szépet, amit közösen el is kezdtünk. Alize BamboFine fonalból készítjük, ki bogyókkal, ki gyöngyökkel. Egyik szebb lesz, mint a másik - ez máris látszik. A minta ingyenes, az alábbi linken megtaláljátok. És a google keresőbe beírva, hogy ***  Monica kendője *** csodás képeket láthattok a mások által már elkészített kendőkről. Nekünk szerelem volt első látásra! Természetesen az elkészült kendőket itt is bemutatjuk.

Két alkalmas zoknis tanfolyamunk (a zoknit az orránál magic cast on technikával kezdjük és rövidített soros sarokkal készítjük) nagyon sok embert megmozgatott - hirtelen sokan akartak zoknit kötni. Aki az áprilisi alkalmakról lemaradt, ne csüggedjen, májusban ismét lesz zoknikötés. Figyeljétek majd a kiírásokat.

Folyamatosan pakolgatok az üzletben, lassan valamennyi polcomat csordultig töltöttem színekkel, tavasszal, nyárral.

Várok mindenkit szeretettel egy kis nézelődésre, válogatásra - és természetesen az áprilisi foglalkozásokra. A részletes programkiírással hamarosan jelentkezek.

Addig is mindenkinek kellemes tavaszi időt és sok-sok kézimunkázással töltött órát kívánok.

Fruzsina

Hozzászólás írása

* Név:
* E-mail: (Nem jelenik meg)
   Weboldal: (Az oldal címe http://)
* Hozzászólás:
Írd be a kódot