Információ

Április/májusi programjaink

Április/májusi programjaink

Április/májusi programjainkról egy kicsit bővebben:)

Azokról a darabokról, melyeket közösen elkészíthettek velünk ebben az albumban találtok képeket. Az alábbiakban pedig néhány fontos információ az egyes alkalmakról.

Április 6. és 11. (mire a bejegyzés írására sor került, ezen már túl vagyunk.. sajnos, egyre kevesebb az időm) - Alize Díva Batik fonal gyönyörű színeiből útjára indult 5 szépséges felső. A Detti névre keresztelt csipkemintás vállrésszel készült női felsőm mintaleírása a Gombolyag magazin egy korábbi számában (illetve webáruházunk Kösd magad! részlegének kínálatában) mindenki számára elérhető. Majd mutatom a kész darabokat, izgatottan várom, hogy láthassam őket.

Április 7-én (és még 3 alkalommal, 14-én, 21-én és 28-án) a Monica kendője nevű kötött kendőt kötjük közösen, Alize BambooFine fonalból, gönygyökkel:) A minta ingyenes, az alábbi linken megtalálhatjátok. 

Április 13. és 18. Summer Waves kardigán (tervezte Vera Sanon) közös kötése. Egy nagyon praktikus nyári darab, fentről lefelé egyben kötve, raglán ujjal, két elején csipkebetéttel. A minta szintén ingyenes, itt található. Fonalat valamennyi általunk forgalmazott gyártó fonalaiból tudsz választani, sok mindenből készülhet. Himalaya fonalcsalád: Denim, Perlina, Mercan, FN BambooJazz. Alize fonalcsalád: Cotton Gold. Lana Gatto fonalcsalád: Ninfea vagy az új "cukorka" fonalunk, a Sugar. Mind jó választás - kinek melyik tetszik:) Ezekhez a fonalakhoz általában 4 mm-es tő ajánlott, a minta is erre van optimalizálva. A foglalkozáson részt vevők magyarra fordított leírásból dolgozhatnak.

Április 19. Horgolt (váll) táska (ingyenesen elérhető minta, eredeti forrása - számomra - ismeretlen). Egy masszívabb pamut erre kiváló, így esett a választás az Alize fonalcsalád Bahar/Bahar Batik fonalára, amit 3-as vagy 4-es tűvel (ki mennyire horgol szorosan vagy lazán) készítünk. A darab elkészítését mintarajz segíti.

Április 20. és 25. Lanesplitter szoknya (ingyenesen elérhető minta, tervezte: Tina Whitmore). A minta elérhető a Ravelry-n. Ez a szoknya egy "hosszú távú" projekt. No, nem azért, mert sokáig készül, hanem mert időben gondolunk a hűvösebb időkre:) Illetve, amilyen bolondos az időjárás, majdhogynem egész évben szezonja van egy jó kötött szoknyának:) Elsősorban a formatartás és a kényelmes viselet miatt ehhez nem keresünk "nyári" fonalat, erre kiválóan alkalmas a Himalaya fonalcsalád Everyday és Everyday Rengarenk fonala (amit esetleg keverhetünk Padisah fonallal, de bátrabbak akár a Buket csillámos fonalával, vagy az Alize SuperlanaKlasik és Batik fonalaival is). Ajánlott tűméret 5 mm-es. Ha nagyon akarjuk, loknis is lehet:) A darabhoz természetesen magyar leírás "jár", ha velünk kezded kötni.

Április 26. Ginger Snap horgolt kendő (ingyenesen elérhető minta, tervezte: Laura Krzak). A mintáját ezen az oldalon találjátok. Ajánlott fonalak: a LanaGatto könnyed SilkMohair fonala vagy az Alize fonalcsalád bambusz fonalai (BamboFine és BamboFineBatik). A horgoláshoz 4 mm-es tű ajánlott. A foglalkozáson részt vevőket magyarra fordított leírás (és rajz) segíti.

Április 27. és Május 2. Rövidített soros, rövid ujjú kardigán (ingyenesen elérhető minta, a GarnStudio oldaláról). Ez a kardigán egy kicsit "testesebb" fonalból mutat igazán jól, ráadásul jó szolgálatot tehet, egy olyan "brrrr..." hűvös reggelen vagy estén. Ezért egy puha, "nembundademeleg" fonalat ajánlok hozzá, ami ha kell melegít. Alkalmas lehet a LanaGatto Supersoft vagy Lapponia2000 fonala vagy a Himalaya fonalcsalád Everíday NewTweed fonala. Ajánlott kötőtűméret: 5 mm-es. A foglalkozáson részt vevőket - természetesen - itt is magyar nyelvű leírás segíti.

Úgy gondolom, igazán változatos témák és megoldandó feladatok, technikák kerülnek elő ezekkel a darabokkal - remélem, mindenki sok-sok újabb tudással gazdagítja magát. És persze, az elkészült darabok is sok örömet adnak.

Néhány szóban egy kis emlékeztető a foglalkozásokról. Valamennyi alkalom ingyenes, ha az ajánlott fonalat üzletünkben vásárolod meg:) Hozott fonalból is lehet dolgozni, ebben az esetben egy alkalom ára 1.200,- Ft. A cél az, hogy minden elkezdett darab elkészüljön, ezért nagyon fontos az "utógondozás":) Ha a kijelölt alkalom/alkalmak alatt nem készülsz el, ne aggódj, később is szívesen segítünk!

Kellemes tavaszt, sok kézimunkázással töltött időt kívánok mindenkinek és szívesen várom az érdeklődőket, részt vevőket.

Üdv,

Fruzsina

Hozzászólás írása

* Név:
* E-mail: (Nem jelenik meg)
   Weboldal: (Az oldal címe http://)
* Hozzászólás:
Írd be a kódot