Információ

G.G. (Gorgeous Gal) kardigán és sál

G.G. (Gorgeous Gal) kardigán és sál

Katit a nyáron egy strandruha kapcsán ismertem meg. Képzeljetek el egy lobogó szemű nőt, aki egy - a Pinterest-en talált fotót - mutogatva, teljesen "felajzva" fonalat keresett, hogy elkészíthesse a fotón látható ruhát. Egyből megkedveltem:)

Természetesen, találtunk megfelelő fonalat, ami színeiben és anyagában is megfelelt. A ruhát végül a Himalaya fonalcsalád Perlina (50 % pamut, 50 % akril) fonalából készítette, klasszikus nagyinégyzeteket horgolva.

Különböző méretű négyzetekkel, a színekkel és a négyzetek összeállításánál a négyzetek "irányával" operálva, gyönyörű darab született. 

                                                                      

Aztán készült még néhány darab, más színösszeállításban is - mert ha egy üzlet beindul...:)

Amikor kicsit hűvösebb lett, már meg sem lepődtem, mire talált rá ismét (szintén a Pinterest-en kutakodva). Hihetetlen darabok kerülnek a keze ügyébe. Egy kabát-sál szett volt a következő kiszemelt meghorgolni való. A darab szintén (módosított, de végeredményben) nagyinégyzetekből áll. Ennek a darabnak a készítésénél is fontos szempont volt az alapanyag. Legyen könnyű, hisz kb. 1 kg fonal kell hozzá. Mivel átmeneti darab, már legyen "ősziesen" meleg. És persze legyen sok-sok gyönyöorű színe:)

A Himalaya fonalcsalád egy másik (nagyon közkedvelt és mostanra sokak által ismert) fonalára esett a választásunk, ez pedig nem más, mint az Everyday. 

Egy-kettőre összeállítottuk a megfelelő színkombinációt, próbát horgoltunk (mindjárt, még ott a boltban:) - majd irány haza a zsákmánnyal. Alig néhány nap múlva már a kész darabbal érkezett Kati - és mondhatom, zseniális lett. 

A siker pedig természetesen újabb darabokat és új színkombinációkat szült:) Az első darab egy bordó/zöld/bézs/krém/fekete volt, ezt követte egy púder/gyöngy/galambszürke/sötétszürke kombináció. Kipróbálta úgy is, hogy a felső részt egyszínből készítette - így még ütősebb lett. Bátran nyúl a színekhez és ügyesen variál - öröm vele dolgozni!

Mostt épp a fonalcsalád NewTweed fonalának gyönyörű szürkéiből, bordójában (párosítva a fonalcsalád Worsted fonalának krém színével) készít egy szettet. Mert ez az üzlet is beindult:) (Mármint, barátnők, munkatársak kapnak ajándékba, akik szintén szeretnének ilyet - mert Kati egy tünemény:)

Nézzétek meg a Kati által készített darabokat. Először elkészítette a mintadarabbal közel azonos színekből.

                        

A darabok készítése - a színek váltakozása és a minta jól-horgolhatósága miatt - nagyon élvezetes, így (és Kati tempóját ismerve, semmin meg nem lepődve) nem csoda, hogy más színkombinációban is elkészült a darab. Ez is klassz lett!

              

November 2-án, szerdán üzletünkben egy ilyen kardigán/sál szettet kezdhettek el velünk. Ha a darabhoz az üzletben vásárolsz fonalat, az elkészítéshez magyar nyelvű leírást, összeállítási tervet, videó segítséget kapsz. Közösen a színek összeválogatása is mindig jobban sikerül.

Ajánlott fonal tehát a Himalaya fonalcsalád Everyday fonala, horgolótű méret pedig (a horgolás szorosságától függően) 4,5 - 5,5 mm-ig.

Várunk szeretettel és sok-sok fonallal.

Fruzsina

Hozzászólás írása

* Név:
* E-mail: (Nem jelenik meg)
   Weboldal: (Az oldal címe http://)
* Hozzászólás:
Írd be a kódot