Információ

Csipkemintás körsál és pelerin/csősál kombináció

Csipkemintás körsál és pelerin/csősál kombináció

Következő szerdai (november 16.) foglalkozásunk témája: sál. Ami lehet egyszerű, bonyolult, keskeny, széles, hosszú, rövid, körsál, csősál, egyszínű, színes - ahányan vagyunk, annyiféle sálat hordunk. Mindenki igyekszik a stílusának, ízlésének megfelelő darabbal kiegészíteni öltözékét - egy jól eltalált darab, bizony, öltöztet.

Holnap 2 féle sálat kezdhettek el velünk üzletünkben. Az egyik egy csipkemintás körsál. A körsál tulajdonképpen egy nem túl széles, de kicsit hosszabb sál, amelynek két vége össze van dolgozva. Készülhet oda-vissza haladó kötéssel, a szélességén kötjük a megfelelő hosszúságig, majd végül összehorgoljuk/varrjuk, de készülhet úgy is, hogy az egészet körben kötjük (a teljes hosszúságát kötjük egyszerre, utólagos varrás nélkül) körkötőtűn. (És persze készülhet horgolva is, de mi most kötni fogunk:)

                                                                  

A minta egy ingyenesen hozzáférhető minta, amit itt megtaláltok. A sálat Donna Edgar tervezte. Javasolt fonalak: elsősorban a LanaGatto fonalcsalád VIP fonala felel meg a darabhoz és a mintához, azonban bármilyen olyan fonalból dolgozhatunk, ami 4 mm-es tűhöz kényelmes, puha. 

                                         Képtalálat a következőre: „lana gatto vip yarn colour”

A másik sál pedig egy csősál, amit ha megfelelő méretben készítünk és ún. mőbiusz szalagot alakítunk ki, akár a vállunkra húzva pelerinként, vállmelegítőként is használhatunk. 

                                             

A darab mintaleírása szintén ingyenes, amit az alábbi linken megtaláltok (a tervezője: Nina). Ehhez a Himalaya fonalcsalád Everyday Big fonalát alánljuk. Ehhez a fonalhoz 8mm-es tű szükséges. Azonban bátran kombinálhatunk - ehhez használhatunk kiegészítésként tulajdonképpen bármilyen fonalat (mondjuk a Mercan Batik fonal gyönyörű színei máris csábítanak.. de meg is "bolondíthatjuk" a dolgot - egy kis arany, egy kis ezüst, egy kis csillogás, ehhez a LanaGatto fonalcsalád Glitter fonalai közül válogathatunk). Ha valamilyen másik fonallal együtt kötjük, akkor is jó lehet a 8-as tű - feltétlenül lazán dolgozzunk. De itt "megengedett" akár a 9-es, 10-es tű - a választott effekt fonaltól függően. 

                                        Képtalálat a következőre: „everyday big”

Természetesen azokat, akik üzletünkben vásárolnak a javasolt fonalakból (10 % kedvezménnyel:), az elkészítésben magyar nyelvű leírás segíti, a szükséges technikákat együtt elsajátítjuk, egymást segítve, jó hangulatban dolgozunk - igazi műhelymunka egy-egy ilyen foglalkozás.

Várok mindenkit szeretettel a holnapi alkalmunkon is.

Fruzsina

Hozzászólás írása

* Név:
* E-mail: (Nem jelenik meg)
   Weboldal: (Az oldal címe http://)
* Hozzászólás:
Írd be a kódot