Információ

Április 12-én Crashing Waves, női kötött felső

Április 12-én Crashing Waves, női kötött felső

Április 12-én szerdán a Drops Design egyik kötött női felsőjét kezdhetitek el velünk. A mintatárban (garnstudio.com) Crashing Waves néven találjátok, a minta - mint az már köztudott - bárki számára ingyenesen elérhető, az alábbi linken található. Gyakorlott kötők természetesen egyedül is nekivághatnak a feladatnak - közösen pedig azért jó egy-egy darabot elkészíteni, mert az összes felmerülő kérdést meg tudjuk egymással beszélni, így biztosan elkészül a bekezdett darab.

A felső fentről lefelé (a nyakrésztől indítva) körben kötve, raglánvonallal, a raglán vonal mellett folyamatosan kötött csipkemintával, a karöltők elkészítése után pedig hónaljtól a csípőrészig szintén körben kötve készül. A darabot az egyszerű, de annál mutatósabb csipkeminta, az oldalvonalban futó lyuksor és a divatos szabásvonal miatt választottam - jól kihasználható nyári felső, ami jól fog állni a ruhatárunknak. És nekünk:)

                         

A darabhoz elsősorban a LanaGatto Flamingo fonalát ajánlom (50 gr/100 méter), ami pamut/kasmír keverék és visszafogott, pasztell színekben érhető el. A fonalhoz javasolt tűméret 4 mm(vagy 4,5, legfeljebb 5 mm - a kötés szorosságától függően).

            

Nekem bejött:) A "babazöld" színt választottam, amiből egy legkisebb (XS) méretet fogok elkészíteni. 

De ezen kívül szóba jöhet még jó néhány, ugyanilyen paraméterekkel (gramm/méter) bíró fonalunk is. Például a FibraNatura Bamboojazz fonala, aminél szintén gyönyörű színekből válogathattok (de csakis az egyszínűek jöhetnek szóba), vagy a Himalaya egyik fonala, a Deluxe Bamboo. Mind jó választás lehet. 

     

Várok szerdán mindenkit szeretettel - nyakunkon a jó idő. S ha a húsvéti készülődésen túl esetleg kedvünk támad kötni, akkor ezt az együtt elkezdett darabot akár be is fejezhetitek az ünnepek alatt.

Fruzsina

Hozzászólás írása

* Név:
* E-mail: (Nem jelenik meg)
   Weboldal: (Az oldal címe http://)
* Hozzászólás:
Írd be a kódot