Információ

Csatlakoztassuk be a szálat!

Csatlakoztassuk be a szálat!

Lusta kötés.. no, nem azért, mert lusta lennék, hanem azért, mert épp így kellett ezt a két sálat elkészítenem. Naaagy szemekkel (bár van ettől nagyobb tű is, most 9-es tűvel dolgoztam - épp megfelelő eredményt értem el vele) és lusta kötéssel. 

A fonalválasztás egyértelmű volt - a Himalaya fonalcsalád Everyday Big fonala ehhez tökéletes választás. Púder és homok. Ezzel a két színnel dolgoztam, mindkét színt nagyon jól "eltalálta" a gyártó, remek festés. A fonal egy kicsit lazán van sodorva, enyhén "szétnyílnak" az összesodort szálak, de a fonal fénye ezt ellensúlyozza és nagyon szép a kötésképe.

                                     

Akkor minden adva volt, elkezdtem az egyik sálat. Majd - amikor az első gombolyag fogyóban volt - elméláztam azon, hogy egy ilyen vastagságú fonalnál vajon mekkora lesz az összecsatlakozás "görcse" és vajon ez egy olyan darabon, aminek tulajdonképpen nincs színe és fonáka (hisz mindkét oldala mindig látszik..), hogyan fog mutatni? És befészkelte a fejembe magát a gondolat, hogy ez az eddigi szálcsatlakoztatási módszeremmel (ami egyébként egyéb felsőruházati daraboknál és vékonyabb fonalaknál nagyon jól működik) ez bizony, ronda lesz.

Többször hallottam már emlegetni az ún. "takács-csomót". Kerestem hozzá útmutatást, találtam, aztán ezt elvetettem. Jól használható módszer, de mivel itt is lesz egy görcs, ennél a vastagsánál ezt elengedtem.

Tovább kutakodva, találtam egy ún. "russion knot" módszert, amit aztán végül kipróbáltam és mondhatom bevált. Megtanultam és megmutatom nektek is. Készítettem hozzá egy saját videót is, mert sokat megnéztem ugyan, de valami baj mindegyikkel volt.. (nem magyar.. nem nagyon látszik.. néha "kimászik" a feladat a fókuszból.. stb.). Nem mintha én olyan nagyon profi lennék, de tudom, szeretitek a videóimat :) (Ezt és egyéb videóimat megtalálhatjátok a webáruház YouTube csatornáján.)

                             

Szerintem használjátok ti is bátran ezt a módszert, tényleg, majdhogynem észrevétlen marad a kész darabon a becsatlakozás. 

A görcs-problémát ily módon kipipálva, gyönyörűek lettek a sálak, amiket örömmel adtam át tulajdonosuknak.

Kössetek, horgoljatok és vigyázzatok magatokra!

Fruzsina

Hozzászólás írása

* Név:
* E-mail: (Nem jelenik meg)
   Weboldal: (Az oldal címe http://)
* Hozzászólás: