Információ

Spring Rainbow - áprilsi 26-i horgolt kendőnk

Spring Rainbow - áprilsi 26-i horgolt kendőnk

Április 26-án szerdán a katia.com egyik ingyenes mintáját kezdhetitek el velünk horgolni. Ezt a kendőt kifejezetten ezekhez az "1 gombolyag=1 kendő", csomózva festett, hosszan színátmenetes (amikor egyik szín "átfolyik" a másikba) fonalakhoz tervezték. 

A Gombolyda csoport is forgalmaz ilyen fonalat, ezért elsősorban a Plassard Ravinala fonalát (150 gramm/600 méter, 50 % pamut/50 % akril) ajánlom a darabhoz. A mintaleírást tesztelendő én is egy Ravinala gombolyagot bontottam meg:)

                                                  

Azonban más - hosszan átmenetes - fonalból is készíthetjük. Választhatjuk például az Alize fonalcsalád 3 fonalát is: BambooFineBatik (100 gr 440 méter, 100% bambusz), a DivaBatik (100gr 350 méter, 100 % mikrofiber akril) vagy a BellaBatik fonalat (50gr 180 méter, 100 % pamut). Az elsőnél 2  gombolyagból egy szép nagy kendőnk kerekedik, a második 2 gombolyagjából is szép méretű lesz a kendőnk (700 méter), illetve a harmadik 3 gombolyagjából (majdnem 600 méter) szintén nagyon szép darabot horgolhatunk. Egy másik gyártó, az olasz LanaGattto BabyCotton fonalának színátmenes fonalai (szintén 50gr 180 méter, 100 % pamut) is gyönyörűek - igazi tavaszi/nyári színekben festi ezeket a fonalait a gyártó.

               

                                                          

                          

A horgolótű mérete a választott fonaltól függ - mondjuk 3,5 mm-estől egészen 4,5-5mm-ig. A megfelelő tűt mindenki a saját "kezéhez" választja (van aki szorosabban, van aki lazábban horgol).

Az eredeti mintaleírást (és rajzot) ezen a linken találjátok. A foglalkozáson részt vevőknek kinagyított, megjegyzésekkel elátott mintarajzot biztosítunk, valamint segítséget adunk a megfelelő fonal/tű kombináció kiválasztásához.

Holnap is várok mindenkit szeretettel,

Fruzsina

Hozzászólás írása

* Név:
* E-mail: (Nem jelenik meg)
   Weboldal: (Az oldal címe http://)
* Hozzászólás:
Írd be a kódot