Információ

3 gombolyagnyi projektek Alize Funny-ból 3/1.

3 gombolyagnyi projektek Alize Funny-ból 3/1.

Sokszor jártam (járok) úgy, hogy megtetszik egy fonal! (Ha-ha.. tudom, nem egyedi ez a dolog:) És bár tetszik a fonal, mert jó a színe vagy mert nagyon jó az alapanyaga, stb. - nem tudom, hogy mivé tudna alakulni a kezeim között...

Ezért (is, no meg a saját kedvem miatt is, mert szeretem kipróbálni a fonalakat) igyekszem az általam forgalmazott fonalakhoz "kedvcsináló" mintadarabokat és leírásokat készíteni: kiindulási alapot adva ezzel a fonal felhasználhatóságára.

Most a napokban feltöltött Alize Funny fonal 3 színével dolgozok - kislány holmikat kötök belőlük.

A fonalból - bár minden színe szép - három színt választottam, s arra gondoltam: lássuk, mit tudok kihozni maximum 3 gombolyagból színenként. 

Az első szett a 1311-es színből elkészült:) Ez egy mellény, egy szoknya és egy hozzá illő táska. A tapasztalat pedig az, hogy - bár a fonal "buklé" - nagyon is jó volt vele dolgozni. Sőt! Még az sem vette el a kedvem, hogy 6-os tűvel kellett kötnöm (a kényelmes 4-es méretet nem szívesen hagyom el..), mert a fonal "könnyű" - köszönhetően az akryl tartalmának - és ugyanakkor érdekes volt figyelni, ahogy a színátmenetek és a "pöttyök" kiadják a saját mintájukat. A darabokhoz úgy választottam fazont és mintát, hogy ezt a színátmenetes-pöttyös mintát jól lássuk, és hogy ne legyen olyan "snassz", egy kis hullámmal bolondítottam meg, itt-ott.

A táska fogantyúját úgynevezett I-cord technikával készítettem, ehhez itt találjátok a videósegédletet:

Hamarosan jövök a következő Alize Funny darabommal, addig is, mindenkinek jó kötögetést. 

Hozzászólás írása

* Név:
* E-mail: (Nem jelenik meg)
   Weboldal: (Az oldal címe http://)
* Hozzászólás: