Információ

Csipkés és bordás kötött kardigán

Csipkés és bordás kötött kardigán

Május 31-én szerdán egy igazi nyári kötött kardigánt kezdhettek el velünk - csipkés is, bordás is, elején megkötős, nagyon jól használható, nőies kardigán, ami szinte minden stílushoz jól használható. Különféle kiegészítőkkel még egyedibbé tehetjük (főleg, ha egy jól variálható, semleges színt választunk).

Sokáig gondokodtam a javasolt fonalon, végül (bár egy kis eltérés van a tervező által javasolt fonalhoz képest) a Himalaya fonalcsalád Perlina fonalát, vagy az Alize fonalcsalád Cotton Baby Soft fonalát (ezek pamut/akril keverékek: kellemes nyári viselet, ami könnyű kezelhetőséggel párosul:), és - ha valaki egy kis "fényre" is vágyik az anyag mellé - a LanaGatto Nuovo Jaipur (egyiptomi pamut) fonalát választottam.

                                           

       

Valamennyi javasolt fonalnak gyönyörű, nyári színei vannak, biztos vagyok benne, hogy mindenki talál megfelelőt.

Ajánlott tűméret 3,5 mm-estől maximum 4,5 mm-ig (a LanaGatto fonala esetén adott esetben akár 5 mm-es is lehet a megfelelő tű). Ha valakinek nagyon eltérő lesz a választott fonalból a kötéspróbája, segítünk kiválasztani a megfelelő szemszámokat.

Az eredeti - angol nyelvű leírást - megtaláljátok a Cascade Yarns oldalán (Venezia Worsted Lace and Rib Top néven). A programon részt vevőknek természetesen magyar nyelvű leírással segítjük a munkáját.

A foglalkozás ingyenes, ha a javasolt fonalakból üzletünkben vásárol a részt vevő.

Várok mindenkit szeretettel,

Fruzsina

Hozzászólás írása

* Név:
* E-mail: (Nem jelenik meg)
   Weboldal: (Az oldal címe http://)
* Hozzászólás:
Írd be a kódot