Információ

Húsvéti amigurumi-parádé

Húsvéti amigurumi-parádé

Azokon a régi Húsvétokon, amikre olyan szívesen emlékszem (mert a falunkban nagy volt a jövés-menés, ahol nagyobb lány koromban számított, hogy ki kit locsolt meg, még nagyobb lányként meg már ciki volt a locsolkodás.. és sütöttünk-főztünk, rokonlátogattak,-rokonlátogattunk, sok gyerek volt mindig együtt, mindig volt kivel-mit játszani, susmogni-pusmogni.. szóval, olyan jó kis ünnep volt ez), mert ilyenkor már meleg volt.. Tavasz volt javában..

Most meg a (meleg) lakásban morfondírozok, hogy már úúúgy elegem van a nagy kabátból/sapkából/sálból, ezer millió göncből...

De azért mégis csak elkaptam valahogy a hangulatot és szívesen molyolgatok, díszítgetek - készülődök. Na, már nem úgy, mint régen, mert nincs (meleg!) nagy jövés-menés, nincs locsolkodás, játszani sem mi játszunk már..

Hanem a magam módján: horgolva :) Igen, lehet mondani, hogy szeretek figurákat horgolni. Lehet. Pedig ritkán szoktam. Minden évben kétszer-háromszor jön rám az amigurumizhatnék. De akkor nagyon :) 

Ilyen a Húsvét is - muszáj egy-két nyuszit, bárányt, tyúkot, tojást, bárakármit horgolni. És közben - míg pipálgatok: már csak 1 láb és 2 fül hiányzik ebből is - szívesen gondolkodom a régi ünnepeken. 

Szóval, akkor horgoljunk díszeket, ajándékokat Húsvétra. 

Kezdjük mindjárt egy aranyos tyúkkal, amihez a magyar nyelvű (általam fordított) leírást itt találjátok. 

                                                

Aztán folytassuk egy báránnyal, mert annyira cuki! (Ezt nem fordítottam le, de aki valaha horgolt amigurumit, az tulajdonképpen az eredeti leírásból is tud dolgozni, hisz szinte csak rövidpálcával dolgozunk - a számok pedig ott is számok :) A leíráshoz itt juthattok hozzá, ingyenesen.

                                    

Készítettem még egy ún. tojásmelegítő tyúkot is - mert ez is olyan helyes és ez "funkcionális" is - rá lehet tenni a tojásra (elvégre, tojásmelegítő :). Mintaleírását az alábbi linken találjátok, eredeti (angol) nyelven. 

          

(A második képen az általam horgolt darab látható. Oké.. tudom, a díszítését/hímzését nem vittem túlzásba.. de úgy éreztem, hogy a kevesebb több.. ja.. már kicsit untam is, mert gondolatban már a másik (lilás) báránykát és Huba nyuszit horgoltam :) )

Huba nyuszi mintaleírását pedig a Gombolyag magazin 2017/1. számában találhatjátok - remek minta!

                                             

A darabokhoz Gombolydás fonalakat használtam - Guru-t, Alize Cotton Baby Soft-ot, Himalaya Dolphin Babyt. A Gombolyda József körúti üzletében (vagy a webshopban) ti is megtalálhatjátok a megfelelő "húsvéti" fonalaitokat.

A jövő héten még kikerekedhet egy-két húsvéti dísz. Mindenkinek szép ünnepet, jó pihenést - és locsolót - kívánok!

Fruzsina

Hozzászólás írása

* Név:
* E-mail: (Nem jelenik meg)
   Weboldal: (Az oldal címe http://)
* Hozzászólás: