Információ

Furry, a szöszös nyuszi

Furry, a szöszös nyuszi

Úgy döntöttem, hogy vége van a sapka/sál, meleg kendő, kardigán/pulóver szezonnak, jöhet a tavasz. A tavasz pedig számomra Húsvét. Talán egyik korábbi bejegyzésemben írtam is arról, hogy régen, gyerekkoromban, hogyan készültek a szüleink az ünnepre és hogyan vártuk mi, lányok a locsolókat és úgy egyáltalán mindent, ami csak ilyen nagy ünnepeken történhet meg és kerülhet az asztalra.

Mára már ez a fajta Húsvét nincs és nem is vágyom rá. De a Húsvét egy olyan alkalom, amikor díszíthetjük a lakást, a kertet, a terítéket és elmehetünk akár a giccs-kategóriáig is, mert minden "megengedett", amit el bírsz készíteni vagy amit még szívesen nézegetsz kb. egy hónapig. 

Horgolt és kötött díszekről álmodom :) Van is már néhány, az évek során készült egy-egy olyan darab, amit minden évben újra előveszünk. Tojástartó (vagy bármitartó) kosár, aminek nyuszifüle van. Horgolt tojások, amiket hímzéssel, gyöngyökkel, akármivel csinosítottam. Horgolt barka ág, mert a tojásokat fel kell tenni valamire :) Horgolt és kötött bárányka, nyuszika, tyúkocska, kisliba, kiskacsa. 

Ám - ilyenek vagyunk, tudom, ti is - mindig vágyunk valami újra is. Idén találtam magamnak egy klassz fonalat, ami nem olyan régóta található meg a Gombolyda kínálatában. Ez nem más, mint a Rozetti fonalcsalád Lolipop fonala. És tudjátok, ez a fonal olyan "nyusziszőrös-szöszös". 

Szóval, nyuszira fel. És mivel már egy ideje elkapott a "figura-gépszíj", gondoltam egy bátrat és ebből a fonalból ezt a nyuszit a saját tervem alapján készítettem el. 

Izgalmas a fonal, tééényleg szöszös, de nem kell megijedni, a vékony vezetőszálakra hagyatkozva, kis odafigyeléssel nehézség nélkül lehet horgolni. És attól sem kell megijedni, hogy a szokásos nyúl-kellékek nélküli test picit olyan, mintha egy amorf űrlényt horgolnánk. Az a titka, hogy ezt a testet "végül hogyan "nyulasítjuk" meg.

Mert mik is azok a szokásos nyuszi-kellékek? Két hosszúkás, nagy fül, naná. Aztán kerek farkinca. Lényeges a fejforma és az orr is. És hogy oldalt üljenek a szemei (amihez találtam a készletemben olyan igazi nyuszi-szemet, alul füles, varrhatósat). Végül, hogy ne legyen olyan csupasz a drága, szalaggal, felvarrható ezzel-azzal kell felruházni, megdíszíteni - ahogy kedvünk tartja. 

A legjobb benne, hogy lehet fiú és lehet lány is. Varrni minimálisat kell, a testet (fejjel, lábakkal) egyszerre, egyben horgoljuk. 

Mutatok néhány részletet, remélem ti is kedvet kaptok :)

            

Ide kattintva közvetlenül eljuthattok a mintaleíráshoz. 

Készítsétek el bátran, nagyon cukik :)

Fruzsina

Hozzászólás írása

* Név:
* E-mail: (Nem jelenik meg)
   Weboldal: (Az oldal címe http://)
* Hozzászólás:
Írd be a kódot