Információ

Tavasz a Gombolydában

Tavasz a Gombolydában

Kétségtelenül jön a tavasz, s vele a jó idő, a Húsvét, a színek. Végre! És jönnek – ahogy az már lenni szokott – a tavaszi/nyári kollekciók a gyártóktól. Mindig izgatottan várom, mik lesznek az újdonságok. Folyamatosan kapjátok majd a híreket weboldalunkon és FB-csoportunkban.

A márciusi program fonalajánlásainál is várakozó állásponton vagyunk:)Egy-két darabot kivéve majd csak közvetlenül a program előtt írjuk ki, hogy az aktuális kínálatunkból mely fonalakat érdemes átnézni.

Néhány programhoz online csoportban, közös kötés/horgolás keretében is csatlakozhattok. Ezeket az adott programnál jelezzük és a csatlakozás feltételeiről a Gombolyda közös kötés-horgolás FB csoportban kaptok majd pontos információkat. Kövessetekminket:)

Lényeges változás, hogy ezentúl az új programok keddenként indulnak, az ún. „követő” napok (amikor a korábban elkezdett darabokkal foglalkozhatunk) pedig csütörtökön lesznek!

Nézzétek át programunkat, várjuk együtt az újdonságokat, készítsetek el velünk minél több klassz dolgot!

 

Március 5.,kedd – Weskit kötött mellény(CascadeYarnsDesign)/Online FB csoportban is!

 

                                                 

Az eredeti, angol nyelvű leírást az alábbi linken találjátok:

mintaleírás

Ehhez kifejezetten a Himalaya fonalcsalád Everyday NewTweed fonalát (benne van a tél végi kisöprő akcióban, csak mondom :) ) ajánljuk. Olyan sok szép színe van, a minőséget pedig már ismeritek. Vagy ha nem, most érdemes kipróbálni.

 

Március 12., kedd – Elizabeth's Diamond Shawlette, kötött kendő gyémánt mintával, gyöngyökkel (CascadeYarns Design)/Online FB csoportban is!


                                               

Az eredeti, angol nyelvű mintaleírást eléritek az alábbi címen:

mintaleírás

Ilyenkor már szabadulni szeretünk a nagy, meleg sálaktól, kendőktől. De azért kell még valami a nyakunkba, hátunkra. Ez a kendő tökéletes méretben készül – használhatjuk lazán a vállunkra/hátunkra terítve a munkahelyen, nyakba tekerve jól mutat a már NEM téli kabátunkon :) Ehhez várjuk meg az újdonságokat, majd szemezgetünk. Aki még nem készített gyöngyökkel díszített darabot, ez a darab ideális a technika elsajátításához; nem kell mindjárt ezer gyöngyöt bekötni a darabba :)

 

Március 19., kedd – Sleepy Bunny horgolt nyuszifigura

 

                                                     

A nyuszi ingyenes, angol nyelvű leírását (amit mi, természetesen lefordítunk a programon részt vevők számára) itt találjátok:

mintaleírás

Ehhez nem kell sokat tanakodni: Himalaya Dolphin Baby :) Mondjuk minden színéből egy.. ugye? :)

Aranyos, egyszerűen elkészíthető figura, csináljuk meg együtt. Szalag vagy felvarrható bárakármi mindenkinek akad otthon, de ha nem, olyan szép szalagok vannak.. Tudom, nemrég vásároltam fel egy kisebb készletet :)

Várunk mindenkit, horgoljuk együtt, készüljünk a Húsvétra.

Március 26., kedd – Blue Nostalgia kardigán (Drops Design)

 

                         

 

mintaleírás

Magyar nyelvű mintaelírást találtok a közreadott linken, ehhez nem nyitunk csoportot, bátran vágjatok bele. Miből? Azt még nem tudom. Ennél a darabnál is beleválogatunk majd az új fonalakba.

Egy dolog biztos: tavaszra KELL egy ilyen kardigán és kész!

 

Április 2., kedd – Spider Dance horgolt szőnyeg, pólófonalból

Sokszor elnézegetjük a pólófonalainkat. Változatos színekben, vastagságban, méretben érkeznek és olyan szépek együtt. Ideális mintát találtunk a kipróbáláshoz :)

Körülbelül 1-1,5 kg anyag szükséges, a vastagságától függően 8-10 mm-es tű és néhány délután. Remekül kihasználható szőnyegünk kerekedhet :)

                                              

Az eredeti mintaleírás magyar nyelven érhető el a Drops Design weboldalán, az alábbi linken keressétek:

mintaleírás 

Ugye, hogy ideje volt végre egy pólófonalas darabnak? :)

 

Április 9., kedd – Arrow Lace pulóver (Schachenmayr design)/Online FB csoportban is!

                       

                               Az eredeti mintaleírást (német és angol nyelven) itt éritek el:

mintaleírás 

FRISSÍTÉS!

A program összeállításakor (február végén/március elején a mintaleírás még ingyenesen elérhető volt a gyártó weboldalán. Időközben a minta fizetős lett, de mivel mi az ingyenes időintervallumban töltöttük le, szabadon felhasználhatjuk!)

Ugye, hogy csupa-csipke, csudajó? Az eredeti darab színe is.. de már látom előre, alig tudunk választani az új fonalak új színeiből.

Egyszerű fazon, ami a csipkemintától működik és lesz időtálló darabunk.

Megkötjük, ugye? :)

 

Mindenkit várunk szeretettel, személyesen és a FB csoportokban is. Kellemes tavaszt kívánunk :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólás írása

* Név:
* E-mail: (Nem jelenik meg)
   Weboldal: (Az oldal címe http://)
* Hozzászólás:
Írd be a kódot