Információ

2tuDollsDesing, avagy babák, ahogy én készítem őket

2tuDollsDesing, avagy babák, ahogy én készítem őket

Az utóbbi időben sok amigurumit készítettem. Karácsony után mindjárt itt volt a Húsvét :) Hóemberek, rénszarvasok, majd bárányok, nyulak, aztán egy-két virág Anyák napjára.. Már nagyon vágytam rá, hogy olyan valamit készítsek, ami nem szezonális, hanem saját elhatározásból horgolom, mert épp ahhoz van kedvem.

Készítettem már horgolt babát, kipróbáltam már a hímzett szemet is, a dróttal való merevítést, stb., de valójában mindezeket még épp csak kóstolgatom. Ezért az első "kedvemre" készített amigurumi egy baba lett, amiben a felsoroltakat tovább tanulhatom, tökéletesíthetem.

Aztán az egy babából mindjárt 4 lett :) Próbáltam ingyesen hozzáférhető mintákat felhaszálni, kerestem a megosztókon közzétett videókat, vásároltam is 2 mintaleírást és belevetettem magam a munkába.

És rájöttem - na, nem úgy van az. Mert amelyik mintának jó volt a keze mondjuk, annak nem volt jó a comb/fenék/derék része.. Vagy épp fordítva: aminél ezek jók voltak, nem tetszett a láb és a kéz.. Mit mondjak... heteken át horgoltam, bontottam, alakítgattam az elkezdett darabokat. 

Felöltöztetve, "megszemélyesítve" mindegyik megállja a helyét, de én tudom, amit tudok :)

Meghorgoltam az elsőt (ő lett Lora): kicsit vaskos a lába és rövid a combja....

                                      

Meghorgoltam a másodikat (ő lett Mira): már sokkal babaszerűbb, de túl nagy és túl hosszú a lába...

                                       

Meghorgoltam a harmadikat (ő lett Chloé): új alapanyagot választottam, másik tűmérettel dolgoztam és igyekeztem finomítani a kéz/láb/törzs lényeges-hármast, de még ő sem lett az igazi.. És bár a szemhímzés számomra ezen a darabon lett olyan, amilyennek szerintem lennie kell, mégis kicsit "macskás", mert itt még nem elég "magas" a homlok..

                                      

Ezen a ponton megmérgeltem magam és az eddig tanultak alapján elkészítettem a negyediket (ő is "öltözik" már, hamarosan felkerül a termékek közé), egy saját mintaleírásban, összefoglalva a tapasztalataimat. 

És így tulajdonképpen létrejött a weboldalon belül egy új al-brand: a 2tuDollsDesign. A továbbiakban folyamatosan készülnek babák (a már bevált test-mintát készítve és öltöztetve).

Emlékszem, kislányként egy "hajatlan", de öltöztethető műanyag babám, egy mozgó kezű/lábú barna fűrészporos macim volt és azokkal sem túl sokat játszottam, mert sokkal izgalmasabb volt a szabadban akár csak futkorászni, labdázni, tollasozni, felderíteni a patakpartot és úgy általában, nem nagyon voltam az akkoriban elvártak szerint (sem) lányos.

Most fiaim vannak, a babázás velük is kimaradt, ám most mégis hiányérzetem támadt: szóval, most babázok :)

Sok helyen nézelődve (Instagram, Pinterest), fashion, style cimkékkel keresgélve, inspirálódva arra törekszem, hogy a babáim tényleg egyediek legyenek. Nem szeretnék megfelelni egyetlen trendnek sem, nem is törekszem a babák "egységesítésére". Simán lesz köztük gyerek, kamasz, fiatal felnőtt, sőt, akár idősebb korú baba is. 

Hamarosan újra horgolok egy  testet, annak horgolása közben véglegesítem annak mintaleírását, kiegészítem a merevítés és tömés pontos útmutatóival,  tippekkel a szem hímzéséhéez és haj formázásához, fázisfotókat készítek és közzéteszem a megvásárolható mintaleírást.

A 4., most "öltőző" kész babát is hamarosan mutatom.

Remélem, nektek is tetszenek majd az elkészült babák, s akad közöttetek olyan, aki megvásárolja a mintaleírást és elkészíti saját babáját.

Fruzsina

Hozzászólás írása

* Név:
* E-mail: (Nem jelenik meg)
   Weboldal: (Az oldal címe http://)
* Hozzászólás: