Információ

Szeptemberi programunk

Szeptemberi programunk

A budapesti Gombolyda szeptember havi programja

Ugyan idén is eljött a szeptember, az ősz első hónapja, tagadhatatlan, hogy még inkább nyár van, meleg van.. De tudjátok, egy kis kötéssel/horgolással valahogy a legnagyobb kánikulát is átvészeltük. Most olyan darabokat válogattunk az idei ősz első hónapjának programjaihoz, amelyeknél fel tudjátok használni a nyári kiárusításkor vásárolt fonalakat és ha időben elkészülünk, még viselni is tudjuk ezeket a blúzokat, veddfelkéket.

Hamarosan érkeznek az őszi/téli kollekció új fonalai is, minden bizonnyal ti is kíváncsian várjátok őket. Mi itt a Gombolydában mindig nagyon izgulunk, hogy élőben és a polcra rendezve, milyenek lesznek az újdonságok.

Október/november havi programunkat már az új fonalak bűvöletében fogjuk összeállítani, de természetesen soha nem hagyjuk figyelmen kívül a jól bevált termékeket sem.

Igyekszünk az év végét most is klassz darabokkal és sok-sok fonallal eltölteni, veletek, együtt.

Programjainkon a budapesti üzletben személyesen a megjelölt napon várjuk, aki szeretné az adott darabot elkészíteni. A foglalkozások 15.00 órakor kezdődnek és az üzlet nyitvatartási idejében tartanak. A projektindítások ingyenesek, a részvétel feltétele mindössze, hogy a javasolt fonalak valamelyikéből kell a darabot elkészíteni.

A megjelölt programnapokon indított darabokhoz online FB-csoportot is nyitunk (mintaleírással, segítséggel, folyamatos felügyelettel), ahol azok is közösen dolgozhatnak velünk, akik nem jutnak el a boltba, vagy jobb szeretnek a saját fotelükben kötögetni. A csatlakozás feltétele, hogy a feltett kérdésekre válaszoljanak a jelentkezők, illetve, hogy a darab Gombolydás fonalból készüljön.

A programokról és az online csoportokról folyamatosan tájékozódhattok a Gombolyda közös kötés-horgolás FB csoportban.

Lássuk, miket találtunk :)

Szeptember 3., Kedd - Diane – kötött rövid ujjú női felső (Berroco)/Online FB csoportban is!

                                                

Ez a darab amolyan „örök”-darab. Sokféle alapanyag és szín – sokféle elkészült felső. Himalaya Mercan Sport, Alize Cotton Baby Soft, LanaGatto Jaipur, Himalaya Deluxe Bamboo… csak néhány fonal, ami hirtelen eszembe jutott.

Válogassunk együtt, valamennyi olyan fonalunk szóba jöhet, amit 3,5-es vagy maximum 4-es tűvel tudunk kötni.

A darab eredeti, angol nyelvű leírását az alábbi linken éritek el:

Diane/Berroco

Szeptember 12., Csütörtök - Gyors és könnyű nyári horgolt felső, MajovelChrochet Design/Online FB csoportban is!

http://crochet-ideas.com/crochet-fast-and-easy-blouse-for-women/

Ugye, már értitek is, hogy miért került be a programba? Vidám színek, virágos minta - meseszép darab. Fentről körben, egyben van horgolva,könnyen méretezhető, alakítható.

Már látom a sok-sok színt. Készülhet Alize Bella, Díva, LanaGatto Primula, Zante, Itaca, Himalaya Mercan Sport, FN CottonTrueSport fonalakból. De akár a LanaGatto Cable5 vagy az Alize Forever/sim és Miss fonalaiból is.

Válogassunk együtt, készítsük el. Ha hűvösebb lesz, egy vékony hosszúujjúval, pamutgarbóval ősszel is tökéletes (és vidám :) ) viselet lesz!

A darabhoz leírást nem találtam, csak videót, azonban igyekszek majd legalább egy rajzot összeállítani hozzá és egy kis szöveges útmutatót is mellékelek a darabhoz.

                                    

A videót az alábbi linken éritek el:

MajovelCrochet

Szeptember 17., Kedd - Cinquefoil – kötött veddfelke (Berroco)

                                            

Ez szintén egy univerzális-gyanús darab, amit – ahogy a neve is mutatja – mindenre fel lehet kapni. Ruhával, nadrággal, hosszabb blúzzal, szoknyával – szóval, bármivel, a lényeg a veddfelke :) 4-5 mm-es tűvel köthető fonalak jöhetnek szóba, ráadásul nem hátrány, ha kicsit izgalmas a festés. Mondjuk Schachenmayr Corsica, Summer Ombre, Gombolyda Guru Smart, Himalaya Mercan Batik, de akár Himalaya Everyday Rengarenk, stb.

Kössük meg, vegyük fel!

Az eredeti mintaleírást az alábbi linken éritek el:

Cinquefoil/Berroco

Szeptember 24., Kedd - Mallow – kötött kardigán (Berroco)

                                 

Az eredeti fonal lenes keverék fonal, amit 5 mm-es tűvel javasol kötni a tervező. Akkor vegyük csak elő a Schachenmayr család SoftLinenMix fonalát, hisz erre épp jó. De bármilyen hasonló vastagságú fonalból köthető – gyönyörű darab, ami lehet ünnepi vagy akár hétköznapi viselet is.

Az eredeti leírást itt éritek el:

Mallow/Berroco

Október 1., Kedd - ZsaZsa – kötött kardigán (Berroco)/Online FB csoportban is!

                                                                                  

Egy kis vidám színes kardigán, amit 3 színből köttet a tervező, 5-7 mm-es tűvel. Mondjuk Rozetti Samba? Vagy valamelyik a LanaGatto fonalaiból?

Többféle alapanyag sok-sok színválasztást rejt, akár több fajta fonalat is kombinálhatunk (ha csak így találjuk meg az ideális színösszeállítást).

Kényelmes, egyszerű viselet, célszerű valami könnyen kezelhető fonalat választani hozzá, hogy sokáig bírja a strapát. Mert szinte biztos, hogy sokszor előkerül majd a ruhatárból.

Az eredeti leírást az alábbi linken találjátok:

Zsazsa/Berroco

Találkozzunk szeptemberben is! Kövessetek minket a FB-on és a www.gombolyda.hu oldalunkat is látogassátok gyakran!

Hozzászólás írása

* Név:
* E-mail: (Nem jelenik meg)
   Weboldal: (Az oldal címe http://)
* Hozzászólás: