Információ

Virsli kutya és Pufi cica

Virsli kutya és Pufi cica

Tudjátok, néha megőrülök a mindenféle maradék fonalaktól. Mert ugye, alapanyagot nem dobunk ki.. Tehát rakosgatjuk. De a maradékok, azok bizony maradékok..  már nem elegendőek egy új projektre. És csak nézegetem/kerülgetem/rakosgatom a kisebb nagyobb gombócokat..  Elő-előkerülnek, majd valahogy mindig parkoló pályára teszem őket. Csíkos pulcsi? Nem nagyon jöhet szóba... Na jó, egy-két csíkos, mintás, kockás, akármilyen sapka, kesztyű talán, de valahogy ezek is mindig csak gondolatban készülnek el.

Aztán feltaláltam a spanyol viaszt (nem, hihi :) ) - a maradék fonalakat mindenféle vicces/vidám/csíkos/tiri-tarka figurákba horgolom. Készült már néhány ilyen maradék-feldolgozás állatkám.

Mostanában ún. "virsli"-kutyákat és "pufi" cicákat horgoltam, a Gombolyda közös kötés/horgolás FB csoportban említettem is, hogy talán majd lefordítom a mintaleírásokat, hogy más is hasznát vehesse.

Na, most, nekiálltam és mindkét mintát lefordítottam és ebben a bejegyzésben meg is osztom veletek :) Ezek ingyenes, mindenki számára hozzáférhető minták, angol nyelven. (Megjegyzem: egy kis gyakorlással nagyon remekül lehet horgolt figurákat készíteni angol nyelvű leírások alapján is.. a számok, azok a számok és elég csak néhány rövidítést megtanulni, máris könnyedén érthetővé válik a dolog. Azonban megértem, ha valaki idegenkedik tőle, ezért is fordítok időről időre mintákat, így mindenki számára elérhető, a kedves figura elkészíthető).

A virslikutyus Stip & Haak mintája, az alábbi linken találjátok az eredeti leírást.

                           

A kutyus mintájának fordítását itt találjátok.

A pufi cicát pedig az alábbi weboldalon találtam, szintén ingyenes, angol nyelvű. 

                                      

A cicus mintájának fordítását pedig emitt találjátok.

FB oldalunk falán, hírfolyamában várjuk az elkészült kutya/cica párosokat és remélem, hogy a ti maradékos ládátokból is készül néhány helyes, színes, tiri-tarka kutya és/vagy cica. 

Jó horgolást!

Fruzsina 

Címkék: amigurumi

Hozzászólás írása

* Név:
* E-mail: (Nem jelenik meg)
   Weboldal: (Az oldal címe http://)
* Hozzászólás: