Információ

Csillagok és csíkok, színkombinációk

Csillagok és csíkok, színkombinációk

Mivel folyamatosan 4-5 (de inkább 6-8) bekezdett kötésem van, garantált a folyamatos sikerélmény: mindig van egy-egy darab, ami épp kész van.

A napokban elkészültem egy kisfiús szettel, amelyben érdekes megoldásokat (is) használtam. Pamutfonalból, 3 színt felhasználva egy felsőt és egy rövidnadrágot kötöttem. A felső raglán (rövid) ujjú, a raglán vonalában gombos, a csípőrészt szintén gombbal/gomblyukkal díszítettem - megnyitva a körben kötött darabot. A díszítésen túl funkciója is van a gombolásnak, hisz nyitva hagyva vagány városi viselet lesz az amúgy jófiús felsőből.  A rövidnadrágot gumis derékkal, itt is mind a három színt használva készítettem, az üleprészt kényelmesre (pelenkához igazítva) formáztam, a combok külső oldalán sliccet nyitottam és itt gombokat használtam. 

A darabokhoz 4 méretben mintaleírást készítettem, melyet az Ingyenes mintaleírások kategóriában 0,- Ft-os áron lehet megtalálni! A mintadarabot is feltöltöttem, valamint a termékhez "Kösd magad!" csomagokat is összeállítottam, a mintadarabhoz felhasznált fonalból. A fonalat - Lana Gatto Nuovo Jaipur - egyelőre önállóan nem forgalmazzuk, de az összeállított csomagban ebből (is) megrendelhető, a mintadarab színeivel.

A körben kötés megnyitásához, a szemek felszedéséhez a kész darab folytatásaként fázisképeket és videót mutatok, hogy mindenki könnyen megköthesse ezeket a klassz kis darabokat:

Kör megnyitása, szemek felszedése

Gomboláspánt

Csípő rész formázása 

Aztán elkészült egy fiú mellény, amit az áruház által is forgalmazott Phildar fonalcsalád Impact fonalának 2 színéből kötöttem - egy sötét zöldet párosítottam egy nem hivalkodó szürkével, az eredmény igazán férfias lett. A mellény V kivágású, elől végig gombos, az alapmintázata pedig illik a fazon stílusához: lusta bordák között 2-2 szemes patentminta. 

A darabhoz 10 méretben készítettem mintaleírást, a mintadarabot is feltöltöttem az áruházba - már szerepelnek kínálatunkban.

A most bemutatott darabok közül az utolsó ismét egy kislány szett. Egy rövid ujjú kardigán készült egy hozzá illő fejpánttal. A darabokat szintén a Lana Gatto fonalcsalád Nuovo Jaipur fonalából (muskátli színből) kötöttem, egy kicsit nagyobb tűvel, mint az ajánlott. Laza, kellemes esésű lett a kardigán - az egész projekt olyan szerelem első látásra. A kardigán vállrészének kötéséhez felhasználtam egy korábban már megkötött csipkemintát, amely körben a vállon csillag alakot formáz. A teljes fonalkihasználtság érdekében a maradék kevéske fonalból fejpánt készült, amely a homlokrészen a legszélesebb, felfelé a fejtető felé szűkül, egy gombbal záródik, s amit lyuksorok díszítenek.

Ehhez is készítettem mintaleírást, 9 méretben érhető el. A mintadarabok is megvásárolhatók, valamint ehhez a termékhez is állítottam össze "Kösd magad!" csomagot a fonal sok-sok gyönyörű színéből. 

Hozzászólás írása

* Név:
* E-mail: (Nem jelenik meg)
   Weboldal: (Az oldal címe http://)
* Hozzászólás:
Írd be a kódot