Információ

Hűvös nyári estékre

Hűvös nyári estékre

Miután a pamutkalapok kötése után valóban kitört a jó idő, örülönk:) De néha nyáron is számíthatunk egy-egy hűvösebb reggelre vagy estére - ilyenkor is egy-egy jól megválasztott kötött holmi lehet a megoldás. Például egy végtelenül egyszerű boleró nagy segítség, ha takarja a vállunkat és a hátunkat.

A boleró tulajdonképpen egy téglalap, amit aztán (a rövid oldalain) kettéhajtva egy kis részen összevarrunk - kialakítva így a karöltőt. Az elkészült mintadarab alapján elkészült a mintaleírás is, három női méretben. A mintaleírást egy klassz fonal gyönyörű színeivel (Himalaya Mercan Sport, 100 % akryl fonal) párosítva "Kösd magad!" csomagjaink kínálatát is bővítettük. A fonalat áruházunk önállóan nem forgalmazza, csak a csomaghoz lehet - a kiválasztott színt - rendelni.


Ezeken a képeken látszik az összeállítás menete:

A téglalap

Összehajtás a rövid oldalon

Összevarrás, karöltő kialakítása


És hogy milyen mintát használhatunk? Bármilyet:) Ez a legjobb! Nagyon sok szép csipkeminta közül válogathatunk. Felüthetjük régi kötésminta könyveinket, próbálgathatjuk a mintákat. Nekem - illetve a megrendelő hölgynek - most ez a kicsi virágokat formázó minta tetszett meg. A mintaleírás ehhez készült.
De mindig arra biztatok minden kötőt, hogy legyen mersze kipróbálni mindenfélét - ismerkedjünk új technikákkal és új mintákkal. Ezt a bolerót is - a javasolt szemszámokkal csak kicsit variálva (hogy kijöjjenek a választott minták szemszámai) - annyi verzióban köthetjük meg, ahányan nekiállunk megkötni:)

Ráadásul (örömhír!) ez egy (legfeljebb)-két napos darab.

Szóval - kössük meg, minél többen! Áruházunk facebook oldalán szívesen nézegetjük és mutogatjuk az elkészült darabokat!

Mindenkinek további szép nyarat és jó munkát, sok szép kötött darabot kívánok!
Fruzsina

Hozzászólás írása

* Név:
* E-mail: (Nem jelenik meg)
   Weboldal: (Az oldal címe http://)
* Hozzászólás:
Írd be a kódot