Információ

Kapucni bojttal, sapka sállal

Kapucni bojttal, sapka sállal

Mire a leírás elkészült a már bemutatott darabhoz, addigra szemfüles kötőtársaink közül ketten el is készítették (szóbeli útmutatás alapján) a Léni névre keresztelt sapka/csősál szettet. Egy korábbi bejegyzésben mindkét munkát láthattátok.

Most elkészült a leírás is - amit az Ingyenes mintaleírások között találhattok meg, s akár azonnal (nulla forintért) le is tölthetitek. Az elkészítés egyszerű, a siker garantált. A fonal pedig - bár a jellege miatt egy kicsit furcsa vele kötni - zseniális. Természetesen a fonal helyettesíthető bármilyen (elsősorban színátmenetes) fonallal, ami megfelel a 6-7 mm-es kötőtű mérethez. 

A mintadarab fonaláról egy kedvcsináló kép: LG Leccio fonal

A mintaleírást pedig itt találjátok: Ingyenes:)

S ha már leültem mintaleírást készíteni, akkor gyorsan befejeztem a Bálint névre keresztelt, kerek nyakú, elől gombos, kapucnis-bojtos fiú mellény leírását is, ami kedvező áron fel is került mintaleírásaink közé. A méretezést 6 hónapos kortól 10 éves korig tartalmazza a leírás.

mintadarab (az általam kötött 18-24 hónapos méret megvásárolható, szintén bekerült áruházunk kínálatába:) az Alize fonalcsalád Superlana Midi Mozaik fonalának egyik színéből készült. Ez is egy gyapjú/akril keverék fonal, aminek nagyon klassz, fiús színei vannak.

A kapucni két oldalára kisméretű pom-pomokat készítettem, amihez két elkészítési módot is mutatok. A villás módszerrel egészen kis méretű, a kéz-módszerrel nagyobb (de csak néhány ujjunk használatával kisebb) méretű pom-pomokat készíthetünk.

Ahogy arról már hírt adtam, előző és eheti szerdai foglalkozásunk témája a kötött Wingspan kendő - készülnek a darabok, szebbnél szebb fonalakból, fotózás után majd mutatjuk ki mivel büszkélkedik:)

Jövő hét szerdai (január 27-i) foglalkozásunk témája már nem titok: egy különleges stóla/mellényt horgolunk - a részletek és a fotók hamarosan feltöltésre kerülnek.

Mindenkinek jó kézimunkázást kívánok,

Fruzsina

Hozzászólás írása

* Név:
* E-mail: (Nem jelenik meg)
   Weboldal: (Az oldal címe http://)
* Hozzászólás:
Írd be a kódot