Információ

Február 10-én horgolj velünk tavaszi kendőt

Február 10-én horgolj velünk tavaszi kendőt

Kötőklubunk egyik tagjától (Szabóné Papp Zsuzsánna) kaptuk a remek ötletet: ő lelte fel ezt a nagyon szép (ingyenes) kendőmintát.

A minta több helyen is szerepel (az interneten), azt remélem, hogy az eredeti megjelenési helyét találtam meg ezen a linken.

Zsuzsa már elkészítette, az általa horgolt darab képeit itt megnézhetitek.

A minta rajzát elkészítem "olvasható" formában, a horgoláshoz 4 mm-es tűre lesz szükség és a tűhöz megfelelő fonalhoz. Mi a Fibra Natura fonalcsalád Bamboo Jazz és Bamboo Jazz Multi fonalait ajánljuk (kendőtestnek a multicolor színátmenetest, szegélynek az egyszínűjét). Ez a fonal keverék fonal, 50% bambusz és 50% pamut. Elegáns/élénk színekben készített fonal, a bambusz fényével és puhaságával, a pamut tartásával vegyítve.

A fonalat, a rendelkezésre álló színeket itt ellenőrizhetitek. Üzletünkben valamennyi szín kapható. A bemutatott, nagyméretű darabhoz színesből 3-4, egyszínűből 1-2 gombolyag szükséges.

Várok mindenkit szeretettel!

Előzetes:)

1. Következő szerdai foglalkozásunk témája egy kötött női felső lesz a Himalaya fonalcsalád új fonalából, a Silky Touch fonalból. Ezt a fonalat meg kell "simogatni" - valóban nagyon pihe-puha fonal, amit szintén extravagáns színekben készít a gyártó. Ehhez a fonalhoz egy olyan felsőt terveztem, ami két irányban mintás, kerek nyakú (ujja tetszőleges hosszban készíthető). A mottója az is lehetne, hogy kösd meg, aztán szalaszd le, vagy hajtsd rá, hogy aztán ledobhasd:) Ígérem, minden szempontból érdekes darab lesz.

6mm-es tűvel készítem, sok féle technikát alkalmaztam kötés közben - 4-6 éves kortól (kislány) egész XL méretig (női) méretezem majd be. Az elkészült darab fotóját hamarosan bemutatom.

2. Szerdai foglalkozásaink keretein kívül, de komplett leírással készítek még egy hosszúlábú nyúl (amigurumi) mintadarabot, ezt szintén hamarosan közzéteszem és az általam horgolt darabot is megmutatom. Az ötlet nem saját, mintaleírást nem találtam a fellelt fotóhoz - tehát meghorgolom és leírom:)

3. Ezen kívül egy ingyenesen megjelent nyuszi mintáját is közreadtam FB csoportunkban - ezt a mintát most itt is megosztom: remélem, sok szép nyuszi készül Húsvétig:) 

4. Szeretnék még néhány ötletet adni Valentin-napra - sok-sok (elsősorban horgolt) szívecske mintát találtok ebben az albumban.

Mintaleírás!

Annabell névre keresztelt stóla/mellényem mintaleírása 2 méretben mostantól elérhető webáruházunk kínálatában. 

Mindenkinek jó kézimunkázást kívánok,

Fruzsina

Hozzászólás írása

* Név:
* E-mail: (Nem jelenik meg)
   Weboldal: (Az oldal címe http://)
* Hozzászólás: