Információ

Március 2-án szerdán kötött felsőt készítünk

Március 2-án szerdán kötött felsőt készítünk

Elmúlt héten és még ezen a héten (március 2-án) szerdán a SELJA névre keresztelt női felső kötését kezdhettétek/kezdhetitek el velünk. A felsőt azonban (mert a fazonja engedte) lányka méretekbben is el lehet készíteni (4 éves kortól 14 éves koring készült méretezés).

A felső leengedett szemes minták kombinációjával készült egy érdekes, selymes tapintású fonalból. A klasszikus minta "kívánta" a klasszikus vonalvezetést - ezért T ujjal készült. 

Az alkalom ingyenes, ha a javasolt fonalat üzletünkben vásároljátok meg! A foglalkozáson biztosítsjuk a modellhez tartozó teljes (magyar nyelvű) leírást, az alkalmazott technikákat bemutatjuk, próbakötést készítünk, mindenki segítséget kap a kezdéshez. Természetesen - ahogy az lenni szokott - "utógondozás" is van. Ezen az egy alkalmon nem lehet a teljes darabot megkötni (nem, tényleg nem:))), ezért ha valaki elakad, a későbbiekben is kap segítséget. A cél az, hogy mindenki elkészüljön azzal, amit elkezdett.

Előző szerdai foglalkozásunk témája egy horgolt tavaszi kendő volt, hamarosan összeállítok egy albumot az elkészült darabokból. Sok kendő készül, sok féle színösszeállításban - gyönyörúek, majd meglátjátok.

És persze, már készülünk a húsvéti ünnepekre is. Találtunk egy fotót, amelyen egy nagyon helyes nyuszipár látható, a fotó eredeti forrását azonban nem találtam, s nem találtam hozzá leírást sem (sem ingyen, sem fizetősen). Annyira megtetszett, hogy a fiút elkészítettem, az ehhez készült leírást (ami egyébként részletekben megjelent Budai Gombolyda csoportunk bejegyzései között a FB-on) egybe szerkesztve itt is közreadom. (De még egyszer hangsúlyozom, az ötlet nem az enyém, ez   kép  volt a kiindulás.) A mintaleírás is tartalmaz fázisfotókat, de ebben az albumban valamennyi, a készítés közben készült képet közreadom. 

A már említett FB csoportunkban (bejelentkezve a FB-ba a keresőbe a "Budai Gombolyda" szöveget kell begépelni, így megtalálható az üzlet hivatalos oldala és a közös kötés/horgolás csoportunk is) húsvégi nyereményjátékot is indítottunk. Aki március 26-ig feltölti csoportunkba a Húsvét témában készített darabjainak fényképét, az nyereménysorsoláson vesz részt.

Várjuk a kész munkákat, s várjuk szerdán azokat, akiknek tetszik a felső:)

Jó kézi munkázást!

Fruzsina

Hozzászólás írása

* Név:
* E-mail: (Nem jelenik meg)
   Weboldal: (Az oldal címe http://)
* Hozzászólás: