Információ

Csillogás, kötve-horgolva

Csillogás, kötve-horgolva

Korábban is nagy izgalommal vártam az úgynevezett trend fonalakat, melyeket a Lana Gatto (olasz) gyártó dob piacra minden évben (tavaszra/nyárra és őszre/télre). Ezek a fonalak itthoni, kiskereskedelmi forgalomban csak korlátozott típusokban/színekben/mennyiségekben érhetők el, épp ezért különös öröm ezekhez hozzájutni. 

Most még izgatottabb voltam, hisz én magam is részt vehettem a kiválasztásban - egyáltalán melyik típust, milyen színekben és milyen mennyiségben rendeljünk meg, hogy aztán bemutathassuk a Gombolyda hálózat üzleteiben. Véleményem szerint idei választásaink is nagy népszerűségnek fognak örvendeni.

Egy kis ízelítő az új textúrákból és színekből. Idén a tavaszi/nyári fonalak városokról kapták nevüket. Nem is akármilyen városokról.. Nizza, Cannes, Montecarlo, Juan les Pins. Ugye? Nem is kell ehhez semmit hozzáfűzni..

Már látom is, ahogy az elkészült darabokban végig járjuk a helyeket. Nizza forró napmelege kívánja a finoman átszőtt szállal keveredve készített pamut fonalat, amelyből csak egy laza felsőre van szükségünk. Cannes-ban egy térdig érő egyszerű, hálós mintával kötött vagy horgolt ruha is elég ahhoz, hogy magunkra vonjuk a figyelmet. Montecarlo? Igen, oda csillogás kell:) Juan les Pins strandján pedig egy finom kendővel burkolhatjuk be vállunkat/hátunkat a nap elől. 

Jó, jó - Föld hívja Fruzsit:) 

Ha nem is jutok el egyhamar ezekre a helyekre, azért néhány darab már készült az új fonalakból. Elsőként a Montecarlo finoman csillogó fonala akart "valami" lenni a kezemben. S bár nem kifejezetten "kislányos" fonal - talán épp emiatt az ellentmondás miatt, naná, hogy kislányos darabok készültek belőle. De csak ún. kiindulópontnak. A kislány méretben elkészített darabok bátran nagyíthatók női méretekre - a fonal kellemes viselet lesz egy jól eltalált mintával és fazonnal. Az általam kötött mintadarabok és a szetthez (egy ujjatlan felső kötve/horgolva, egy ruhácska, melyet szintén horgolással "kötöttem", s melyet gyűrt selyemszalaggal díszítettem, valamint egy horgolt fejkendő) készült, 3 lányka méretet tartalmazó INGYENES leírást már megtalálhatjátok weboldalunkon. 

Aztán a Cannes színeibe szerettem bele - ennek egyik zöldjéből már kész van egy körmellény horgolva. Hamarosan - külön bejegyzésben és mintaleírással, valamint úgyis mint egy szerdai foglalkozás témája - találkozhattok vele üzletünkben és itt a weboldalon is. 

És persze "nézegetem" a többit is, ami már megérkezett és kikerült a polcokra:) Amint elkészül valami, majd megmutatom. 

Végül azt mondom: Sugar. Jól vagyok, tényleg:) Ez is egy új fonal neve, amelynek különleges már az alapanyaga is. A festése? Hmm... A színei? Hűűű... Selymes hűvössége? Rendben, nem fokozom tovább. Ez a fonal még nem érkezett meg teljes színkínálatával, tehát még csak félig-meddig van kint az üzletben, de úgy hiszem, ez lesz az egyik "sláger"-fonal az idén. Majd meglátjátok.

Az olasz gyártó azonban a trendeken kívül egy folyamatos kínálatba kerülő, csodálatos festéssel készült 100 % pamutfonallal is készült az idei jó időre. Nos, nem maradunk ki belőle mi sem. A Baby Cotton fonal sok-sok egyszínű és gyönyörű színátmenetes gombolyaggal ajándékoz meg minket. 

Bátran nyúljatok a fonalakhoz és a mintákhoz, kombináljunk - akár különböző technikákat is ötvözhetünk, viseljünk színeket és ragyogjunk ezen a nyáron.

Jó válogatást és kellemes kézi munkázást kívánok,

Fruzsina

Hozzászólás írása

* Név:
* E-mail: (Nem jelenik meg)
   Weboldal: (Az oldal címe http://)
* Hozzászólás: