Információ

Májusi programjaink

Májusi programjaink

Kicsit megkésve ugyan, de közzé teszem Budai Gombolyda üzletünk májusi programjait. Azonban a késedelem ne szomorítson el senkit - a meghirdetett programokhoz bármelyik pénteki - szabadon kötözgetős/horgolgatós - délutánunkon lehet csatlakozni, s bármelyik projekt elkezdéséhez segítséget (sokszor magyar nyelvű leírást is!) nyújtunk. Kivétel ez alól a zokni kötés 1-2. alkalma - erre júniusban is lesz egy-egy kijelölt alkalom.

Májusi programjainkhoz a kedvcsináló képek.

Most már "hagyomány", hogy minden hónapban bekerül a programba egy csipkekendő kötése. Annyi gyönyörű kendő minta van és szebbnél szebb fonalat választhatunk ezek elkészítéséhez - néha csak egy kis biztatás hiányzik, s azok is el tudják ezeket a csodákat készíteni, akik nem is gondolták volna. A Begónia-kendő is legalább 5-6 példányban készül, köztük "kezdőnek" számító kötők is belevágtak. Természetesen, majd mutatjuk az elkészült darabokat. Javasolt fonalak az alábbiak voltak: Alize BambooFine, Alize AngoraGold/Simli egyszínű fonalai és természetesen a Malabrigo Lace vagy Silkpaca fonalai. Mellécsaptuk még a LanaGatto Mignon fonalát is - finom merinó gyapjú, ami kiválóan blokkolható és az ára is kedvező. Ezekhez a fonalakhoz 4 mm-es tű ajánlott. Azokat, akik üzletünkben kezdik el a kendőt itt is magyar nyelvű leírás segíti. A kendő eredeti mintája ingyenesen elérhető az alábbi linken.

A programban szereplő horgolt női tophoz - 4mm-es horgolótűvel - az Alize Díva fonalát, a Himalaya MercanSport fonalát vagy esetleg - ha valaki pamutból szerené elkészíteni - a FibraNatura CottonTrueSport, a LanaGatto Baby Cotton vagy akár az Alize Bella fonalát ajánljuk. A darab attól érdekes - és trendi - hogy keresztben horgoljuk, így függőleges mintázatot kap a felső. A mintában kicsit "virágos" formák alakulnak, határozott sávokkal váltogatva. Gyönyörű nyári színekből választottak kötőklubunk tagjai - készül néhány top, ezt is majd mutatjuk. A horgolt top eredeti leírását ezen a linken találjátok. 

A Gemini pulóver egy klasszikus nyári darab, amit készíthetünk rövid, háromnegyedes vagy akár hosszú ujjal is. Különlegessége a csipkézett felsőrész és a raglán vállvonal-kialakítás (fentről, egyben kötve készítjük). Alapanyagként elsősorban a FibraNatura BambooJazz/Multi vagy a Himalaya Denim fonalakat ajánlom, 4mm-es tűvel kötve. A pulóver készítéséhez szükséges tudnivalókat - és már elkészült darabok fényképeit - itt találjátok. Az oldalon lejjebb gurulva megtalálható a magyar nyelvű leírás letöltési lehetősége is.

Egy naptól óvó, ugyanakkor csinos horgolt kalapka kötelező darab:) Ehhez a Drops Design egyik modelljét választottuk ki - sikerült egy olyan fazont találni, ami szerintem mindenkinek jól áll. A kalap leírását ezen a linken találjátok. A darab elkészítéséhez ajánlott fonalunk a FibraNaturaCottonWood, amelyet 4-es tűvel horgolva szellős, puha kalapkát kapunk - remek, természetes színekből válogathatunk.

Arra biztatok mindenkit, hogy nyáron is forogjon a tű a kezünkben:) Ugyan ilyenkor sok más tennivalónk is akad, azért a pihentető kézi munkáinkat vegyük elő gyakran.

Figyeljétek folyamatosan üzletünk kiírásait. Ezt megtehetitek itt a blogban, de akár az üzlet FB csoportjában is, ahol első kézből értesülhettek a legfrissebb információkról és figyelemmel követhetitek a többiek elkészült darabjait is. 

Hozzászólás írása

* Név:
* E-mail: (Nem jelenik meg)
   Weboldal: (Az oldal címe http://)
* Hozzászólás:
Írd be a kódot