Információ

Babita, a kötött/horgolt lányka ruha

Babita, a kötött/horgolt lányka ruha

Folyamatosan haladok az elkészült mintadarabokhoz tartozó leírásokkal - most ennek a lánykaruhának a leírását sikerült befejeznem.

Ez a ruha - illetve a leírása - több szempontból is érdekes. Mindig is "kötős" voltam, s hosszú ideig gyakorlatilag a láncszemek készítésén kívül egyáltalán nem kis tudtam horgolni. Sőt, nem is érdekelt.. mit lehet kezdeni egy (kampós) tűvel???

Aztán tavaly nyáron elszántam magam - annyira rossz nem lehet, ha ennyien szeretnek horgolni. Azóta a horgolást is nagyon kedvelem, s ha valamihez hozzákezdek, akkor ahhoz nagyon:) Tehát itt is feszegetem a határaimat, egyre több dolgot próbálok ki és persze, nekem horgolva is tervezni kell:)

Szeretek rajzból horgolni, és úgy gondolom, ezzel nem vagyok egyedül. (Bár kipróbáltam a szöveges leírásból való munkát is, tulajdonképpen azt is jól lehet használni, például amigurumiknál, de bonyolultabb, több elemet használó mintáknál is, mégis a rajz számomra jobban követhető.) Tehát rajzos mintaleírást kell készíteni. Tulajdonképpen kézzel is remek rajzok születhetnek, de lássuk be, csakis saját használatra:) Adódott tehát a feladat: keresnem kell egy olyan szoftvert, amivel horgolásminta-rajzot tudok készíteni!

Ez a rész egyszerű volt, megtaláltam a Crochet Charts nevű - ingyenes - programot. És többször nekirugaszkodtam... és nem nagyon ment.. de inkább csak időhiány miatt.. Aztán ez a ruha adta a végső elszántságot, ezt annyira szerettem készíteni, hogy mindenképpen örülnék, ha mások is megköthetnék/horgolhatnák, tehát erőt vettem magamon és egy álló délutánt sikerült kiszakítanom, amikor csak ezzel a programmal gyakorlatoztam.

Nem mondom, hogy most már álmomban, fél kézzel is horgolás mintát gyártok ezzel a programmal, de jó úton haladok:) Szóval, fogadjátok szeretettel az első tervezett/megrajzolt lánykaruha mintámat, kötve/horgolva.

A mintadarab az Alize fonalcsalád BambooFine és BambooFineBatik fonalából készült, ami 100 % bambusz fonal és ideális nyári viselet. A mintaleírásban több méret érhető el, 12 hónapos kortól 6 éves korig van a darab beméretezve. 

Remélem, nektek is  tetszik! Olyan sok szép színe van ennek a fonalnak és annyi nagyszerű egyszín/batik kombinációból választhattok, hát válasszatok és kössétek/horgoljátok meg ez a kislány ruhát. 

A mintaleírást INGYENESEN érhetitek el termékeink között, az elkészült darabokról készült fényképeket pedig szívesen látjuk üzletünk FB oldalán.

Végre felvehetjük a jobbnál jobb nyári darabjainkat:)

Fruzsina

Hozzászólás írása

* Név:
* E-mail: (Nem jelenik meg)
   Weboldal: (Az oldal címe http://)
* Hozzászólás:
Írd be a kódot