Információ

Granny square/Nagyi négyzet

Granny square/Nagyi négyzet

Ugye, mindenki horgolt már ún. "nagyi-négyzetet"? Ez az a minta, amit - véleményem szerint - mindenki nagyon szeret. Lehet sok kicsi (változatosan összekapcsolva), lehet nagyobb (még mindig összekapcsolva), lehet nagyon-nagy, lehet egyszínű, lehet színes, lehet középről indítani, lehet a széléről, lehet akár háromszög vagy akár téglalap is.. Szóval annyiféle, ahányan hozzányúlunk:)

Üzletünk klubtagjai is kedvet kaptak - készült néhány női felső, én pedig kislányoknak készítettem két darabot: egy rövidnadrágos szettet, "csücskösen" és egy felsőt, "négyzetesen".

Itt megnézhetitek a klasszikus granny square mintát (amit aztán lehet cifrázni, pl. egy Google keresés után alig lehet válogatni, annyi minta van...). Az albumban megnézhetitek az általunk készített darabokat is.

A négyzetesen készített felsők esetében valóban csak két négyzet készül (folyamatosan nagyobbítva a nagyi-mintát), végül a vállrészen néhány centit kell összedolgozni - és lehet az ujja/karöltőt, alját, nyakát kicsit díszíteni.

A csücskösen készített felsők esetében szintén 2 négyzetet kell készíteni (a négyzet egyik sarkát kell a nyakunkhoz igazítani - ahol szeretnénk, hogy kezdődjön a nyakkivágás - majd addig kell a négyzetet nagyobbítani, amíg ki nem ér az oldalunkig). Itt a két darabot két téglalappal állítjuk össze - olyan szélességet válasszunk, amilyet szeretnénk. Lehet kicsit szélesebb, ha karra "lelógósat" akarunk, vagy akár keskenyebb, ha csak a vállunkat akarjuk takarni.

A projekthez tulajdonképpen bármilyen fonal jó, amit szívesen viseltek:) Mi a Himalaya fonalcsalád Perlina és Mercan Sport fonalát, az Alize fonalcsalád BambooFineBatik fonlát, valamint színes/kislányos pamut/viszkóz fonalakat használtunk.

Ha feltúrtátok a szekrényt/dobozt/ágyneműtartót és esetleg nem találtatok kedvetekre valót - üzletünkben garantáltan tudtok választani.

Ráadásul ez a projekt könnyedén "ősziesíthető" - egyszerűen horgoljunk ujjakat a kész felsőhöz:)

Nagyi-négyzetre fel - mindenkinek jó horgolást.

Fruzsina

Címkék: granny square

Hozzászólás írása

* Név:
* E-mail: (Nem jelenik meg)
   Weboldal: (Az oldal címe http://)
* Hozzászólás:
Írd be a kódot