Információ

Január 25-i programunk - Starry Night pulóver

Január 25-i programunk - Starry Night pulóver

Január 25-én, szerdán egy fentről lefelé, kerek vállrésszel kötött, ráadásul fair isle mintával díszített, kötött pulóver lesz a téma. Aki szeretne egy ilyen pulóvert, velünk elkezdheti.

A minta ingyenes (magyar nyelvű), Drops Design, a leírást itt találjátok. A darab elkészítéséhez a Gombolyda fonalkínálatából 3 féle fonalat találtam alkalmasnak.

Egyik a Himalaya fonalcsalád Everyday NewTweed fonala, ami 100 gr/kb. 190 méter. Ez nagyjából azonos gr/méter méretekkel rendelkezik, mint a stúdió által eredetileg javasolt fonal. 

Másik választható fonal a Himalaya fonalcsalád Everyday fonala, amit már - szerintem - senkinek sem kell bemutatnom.

                                                          

A harmadik pedig (még mindig Himalya:) a fonalcsalád Mercan elnevezésű fonala. Ez utóbbi két fonal 100 gr/kb. 250 méter; csak kevéssel tér el az eredetileg ajánlott fonaltól. 

                                                     

Szükségünk van még 4 mm-es rövid damilos (tűvégtől tűvégig 40 cm) tűre (a nyak kezdetekor) 4 mm-es zoknitűkre (az ujjakhoz), majd a pulóver testéhez 4 mm-es 80 cm-es damilos körkötőtűre. 

A megfelelő méretet/szemszámot közösen - próbakötés után - egyeztetjük. A szálvezetést és a minta kötését megbeszéljük, megtanuljuk. Bátran:)

Holnap is várok mindenki szeretettel, fonallal

Fruzsina

Hozzászólás írása

* Név:
* E-mail: (Nem jelenik meg)
   Weboldal: (Az oldal címe http://)
* Hozzászólás: