Információ

Ellie kardigán - március 1-én szerdán

Ellie kardigán - március 1-én szerdán

Holnapi közös kötés programunk témája egy "tavaszváró" csodaszép kardigán, amit Cheryl Beckerich tervezett.  A mintát a Cascade Yarns ingyenes mintái közül választottam, az eredeti (angol nyelvű) leírást itt találjátok. 

A kardigánhoz a Himalaya fonalcsalád Mercan fonalát választottam (100 gr/260 méter), amit 3,75-4mm-es tűvel köthetünk. Csodaszép színei vannak és a fonal  puha fénye is szemet gyönyörködtető - ráadásul antibakteriális, viselni is kellemes. Színkínálatában mindenki talál számára megfelelőt.

                                                  

A leírást azonban nem egyszerűen lefordítottam - tulajdonképpen, ha szigorúan akarom venni, a magyar nyelvű leírásban csak "nyomokban" fordulnak elő az eredeti angol leírás útmutatói. 

Ezt a kardigánt (mi:) úgy kötjük, hogy az eleje+háta+eleje darabokat lentről felfelé, hónaljig egyben kötjük, hónaljtól vállig pedig külön-külön fejezzük be az egyik elejét, hátát, majd a másik elejét. A vállig elkészült darabot a vállnál összevarrjuk, majd a kész karöltő kivágáson szemeket felszedve, úgynevezett hosszabbított (egyre több szemen dolgozva) sorokkal készítjük el a bevarrott ujjakat.

A program 2 alkalmas lesz, a leírás 2 részletben készül el. Első rész - a holnapi alkalomhoz - tartalmazza az instrukciókat a váll összevarrásáig, a második részben pedig az ujjakkal és az utólag kötött gomboló/nyakpánttal foglalkozunk.

A következő alkalom időpontját részletes márciusi programunkban (amit hamarosan közzéteszek) találjátok majd meg (ami szintén egy szerda lesz).

Holnap is várok mindenkit szeretettel, leírással, fonallal. Ne feledjétek, aki a javasolt fonalból vásárol a darab elkészítéséhez, 10 % kedvezménnyel teheti ezt és így ingyenesen jut hozzá a leíráshoz és veheti igénybe az elkészítéshez szükséges segítséget. Ha valaki hozott fonalból szeretne dolgozni, akkor 1200,- Ft egy alkalom (max. 1 óra).

Fruzsina

Hozzászólás írása

* Név:
* E-mail: (Nem jelenik meg)
   Weboldal: (Az oldal címe http://)
* Hozzászólás:
Írd be a kódot